Nieuws - Column: sharing is caring


column sharing is caring

Van huis uit hebben we het waarschijnlijk allemaal wel meegekregen: ‘samen spelen, samen delen’ en ‘samen sta je sterker dan alleen’. Delen is nu ook weer helemaal hip en happening. En dan heb ik het niet over het delen van kattenfimpjes op Facebook. Voor het fenomeen wat ik bedoel is een mooi nieuw woord bedacht: de deeleconomie, of ‘sharing economy’. Want alles wat cool en modern is moet natuurlijk in het Engels.

Alles is deelbaar

Het klinkt misschien een beetje vaag, je hebt er vast wel eens aan mee gedaan. Denk maar aan Airbnb (je huis delen). Uber (je auto delen). Of Thuis Afgehaald (je kookkunsten delen). En, als je een leuk idee hebt, maar nog geen geld of middelen om het ook echt waar te maken, kun je door crowdfunding toch je project opzetten.

Natuurlijk zitten er zowel voor- en nadelen vast aan al dit delen. Arjen Lubach heeft in zijn programma ‘Zondag met Lubach’ zelfs een heel item gemaakt over Airbnb.

Maar even afgezien van de bedrijven die hun oorsprong vinden in de deeleconomie, vind ik het hele idee van samen delen en samen werken erg positief. Of het nou gaat om het ontwikkelen van een nieuwe technologie, het maken van een film, of het opzetten van een bedrijf. Als verschillende mensen met verschillende inzichten verder bouwen op elkaars ideeën, komen er uiteindelijk dingen uit die misschien nooit bereikt waren als iemand het alleen had moeten doen. Ik denk dat we daar uiteindelijk allemaal voordeel bij hebben.

Door: Lotte Savelsberg

In de context van deeleconomie: op zaterdag 13 mei organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant weer een Open Source Event. Delen wat je maakt én delen hoe je het maakt, dat is Open Source! Tijdens het event hoor je de laatste trends en ontwikkelingen. Meer informatie vind je hier!

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)