Nieuws - Column: Rise of the Robots


robots

Op deze site hebben we het regelmatig over de toekomst. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van techniek en wetenschap fascineren ons eindeloos. Als mensen 50 jaar geleden zouden horen wat we tegenwoordig alleen al kunnen doen met een smartphone. Dan zouden ze denken dat ze in een science-fiction verhaal terecht waren gekomen. Terwijl het nu de normaalste zaak van de wereld is dat we met een apparaat kunnen bellen, filmen, gamen en internetten. Wat vroeger als futuristisch gezien werd, is nu alledaags. Maar ondanks het feit dat we inmiddels misschien niet meer enorm onder de indruk zijn van VR-brillen en drones, is er een technologie die in mijn ogen toch altijd in een Hollywood-film zal blijven thuishoren: robots.

Robots

Ik heb het over de robot. Als ik aan robots denk, dan denk ik aan Robocop, The Terminator en The Matrix. Verhalen die een indrukwekkend, maar niet persé rooskleurig beeld van de toekomst schetsen. En waarin de robots zeker niet altijd als goedwillende helpers worden voorgesteld. En dat terwijl we steeds meer berichten in het nieuws zien verschijnen over steeds realistischere robots die steeds meer kunnen. Ondanks mijn interesse voor al deze nieuwe ontwikkelingen, blijven de rampscenario’s uit de films, met robots die de wereld veroveren, toch een beetje in mijn hoofd spoken. Ook al weet ik dat het pure onzin is.

Voetbal?

Goed, ik ben dus misschien een beetje sceptisch als het om robots gaat. Van mij hoeven we ze echt niet te leren hoe je met wapens omgaat, bijvoorbeeld. Maar er zijn natuurlijk ook hele leuke dingen die je kunt doen met robots. Zoals het houden van een robot-voetbalkampioenschap bijvoorbeeld. Of denk maar aan de gezelschapsrobots die al in sommige bejaardentehuizen worden ingeschakeld. Uiteindelijk kunnen robots voor een hoop plezier en geluk zorgen en het leven van een heleboel mensen gemakkelijker maken. Zolang we maar goed in de gaten houden of ze niet opstandig worden….

Tekst: Lotte Savelsberg

Wil je zelf robots in actie zien? Dat kan op de mBots EURO 2017. Op alle tijden dat onze voetbaldames op het veld staan in het Willem II stadion, gaan de robots ook de sportieve strijd met elkaar aan in het Digilab van de Bibliotheek Tilburg Centrum (Koningsplein 10, Tilburg).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)