Nieuws - Column: over postduiven en smartphones


Postduiven

Hoe graag ik af en toe ook terug zou willen gaan naar de tijd dat we brieven stuurden met postduiven en elkaar met lange stokken van paarden af gooiden voor entertainment. Maar we leven in een digitale wereld. Daar komen we niet onderuit. Ik doe nu een studie waarbij het woord ‘digital’ in de naam zit, wat betekent dat ik eigenlijk mijn weg wel zou moeten kunnen vinden in de digitale wereld. Maar ook ik kan af en toe mijn laptop wel uit het raam gooien. (Wat ik dan toch maar niet doe, die dingen zijn duur!).

Soms gaat het mis

Toch zou ik echt niet meer zonder kunnen. Ik verlaat het huis niet eens meer zonder mijn smartphone. Ik hou ervan dat ik met een klein apparaatje, zonder enige moeite, kan praten met mijn vrienden in het buitenland. Dat ik kan checken welke trein ik moet hebben en muziek kan luisteren. Allemaal tegelijkertijd, als ik dat zou willen. En ja, soms gaat het mis, en ben ik mijn honderdste wachtwoord weer vergeten. Of verwijder ik per ongeluk dat hele belangrijke document. Maar, in mijn ogen, zijn de voordelen groter dan de nadelen. En weet je, ook die weinige echte papieren brieven die ik krijg, van de bank of de belasting, belanden wel eens per ongeluk in de prullenbak.

Laat andere mensen maar lekker in het verleden leven, ik ben best blij met de digitale wereld.

Vind je computers, tablets of smartphones toch soms nog lastig? Dan kun je voor wat hulp naar het Digispreekuur. Iedere eerste maandag van de maand in de bibliotheken Goirle (14.00-16.00 uur) en Hilvarenbeek (13.30-15.30 uur). 

Tekst: Lotte Savelsberg

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)