Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…alle dierenliefhebbers


olifant, punda, beekse bergen

Aan alle dierenliefhebbers,

De lente is weer in de lucht. De temperaturen stijgen, de eerste knopjes zijn aan de bomen te zien, de krokussen laten hun kopjes opkomen en Pasen staat alweer voor de deur. Allemaal erg leuk natuurlijk, maar er is een ding dat de lente voor mij een geweldig seizoen maakt: de pasgeboren dieren. Lammetjes, kalfjes, kuikentjes en veulentjes: de een nog schattiger dan de ander. Dierenbaby’s zijn voor mij het signaal dat er na een lange, sombere winter weer heerlijke zonnige dagen aankomen.

Ook al denk je bij de lente misschien als eerste aan jonge boerderijdieren, met wat geluk hebben ook de wat spannendere beesten kleintjes op komst. Want wat is er nou leuker dan in de Paasvakantie of in een lekker zonnig weekend jonge dieren kijken in de dierentuin?

Voor de mensen die er net zo over denken, heb ik gelukkig goed nieuws: de olifant Punda in Safaripark Beekse Bergen is in verwachting van  een kalfje. Dit is op zich geen nieuws natuurlijk: olifanten zijn namelijk wel 22 maanden zwanger. Wat wel nieuws is, is dat de kleine volgens dierenarts Jacques Kaandorp niet erg lang meer op zich zal laten wachten. Mogelijk bevalt Punda dit weekend zelfs al!

Het is nog even afwachten dus. Maar als het zover is, ga dan op kraambezoek bij het nieuwe olifantje. Mocht je geen tijd hebben om in het echt te gaan kijken en wil je toch dat lentegevoel te pakken krijgen, dan kun je altijd nog deze documentaire kijken. Met al die jonge, dartelende dieren begint de lente zo vast helemaal goed!

Groetjes van twee meiden die al helemaal klaar zijn voor de lente,

Lotte & Karien
Lotte-Savelsberg-229x300-zwKarien Verhappen zw

 

 

 

Tekst: Lotte Savelsberg

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)