Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan onze lieve zuiderburen


Lieve zuiderburen,

België, België. Het land van Vlaamse frieten, chocolade en speciaalbieren. Ook al maken we soms vervelende grapjes over domme Belgen, ik denk dat iedere Nederlander stiekem een beetje verliefd is op België. Dat Vlaamse accent alleen al, daar krijg je toch vlinders van in je buik! Natuurlijk moeten we de Walen ook niet buitensluiten, Frans is tenslotte de taal van de liefde.

Deze Valentijnsdag wil ik dan ook mijn liefde voor België uiten. Ondanks dat we soms wat onenigheid hebben over voetbal (Nederland is beter), frietjes (eerst die van mijn opa, maar daarna de Belgische!) en bier (ik ben zelf niet zo’n bierdrinker maar na wat rondvragen, België!) kunnen we het toch altijd erg goed met elkaar vinden. Bovendien, wat is liefde zonder wat rivaliteit?

Zo denkt het Ladybird Skatepark er volgens mij ook over. Zij organiseren 13 en 14 februari namelijk een skatewedstrijd tussen deze twee landen. Dan kunnen we er voor eens en altijd over uit zijn dat België dan misschien betere friet en lekkerder bier heeft, maar Nederlanders toch echt beter kunnen skaten!

Dus lieve Belgische skaters en skate-liefhebbers, komt allen dit weekend naar de Hall of Fame in Tilburg om de liefde voor elkaar te vieren. En dat kan natuurlijk ook als je niet zo van skaten houdt, of er, net zoals ik, de coördinatie en het evenwicht voor mist. Zoek gewoon de dichtstbijzijnde Nederlander op en begin eens een gesprek! Als we ons dan met behulp van dit boek een beetje in elkaar inlezen en verdiepen, dan kunnen we na de winst van Nederland onder het genot van een heerlijke Belgische pint en een portie Hollandse bitterballen samen eens even romantisch onze overeenkomsten en verschillen bespreken. De perfecte Valentijnsdate!

Groetjes van Lotte en Karien

Karien Verhappen zw Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Tekst: Lotte Savelsberg

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)