Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan iedereen die voor altijd kind wil zijn


springkussen festival

Aan iedereen die voor altijd kind wil zijn,

Ik praat er steeds meer over de laatste tijd: ouder worden. Of om precies te zijn: dertig worden. Het staat namelijk te gebeuren en wel binnen een maand. Waar ik tot voor kort nog regelmatig in onbezonnen studentikoze of zelfs kinderachtige avonturen belandde, gebeurt dat nu steeds minder. En als het gebeurt, dan is het een bewuste keuze. Omdat ik eraan vast wil houden. Omdat ik nog niet zo serieus wil worden, dat kan later altijd nog.

Misschien is het vanwege deze naderende respectabele leeftijd dat ik nu juist zo’n zin had in een onbezorgd potje ‘springkussenspringen’. Gewoon, als een hippie de hoogte in, een salto proberen en synchroon springen met de buurman, zodat je nog net even wat hoger de lucht in kan. Een enorme domper was het dan ook toen deze week bekend werd dat het Springkussen Festival in Tilburg niet door kan gaan. Vanwege dat jaarlijkse feestje van Fontys dat bedoeld is voor mensen die pas aan het begin van hun studentenleven staan.

Je zou zeggen dat deze twee feestjes mooi op elkaar aan zouden kunnen sluiten, maar organisatorisch blijkt het een te grote uitdaging. Volgend jaar staat het wel te gebeuren, wordt ons beloofd. Dat betekent dat wij, diegenen die (soms krampachtig) aan hun ‘jeugd’ vasthouden, nog even geduld moeten hebben.

Om eerlijk te zijn: dat is niet mijn sterkste kant. Daarom ga ik maar op zoek naar wat me in het leven nog meer jong kan houden. Het boek ‘Oud worden, jong blijven’ is een mooi begin. Ik weet het, het is geschreven voor ouderen en als dertiger behoor je daar nog niet toe. Maar als ik lees dat het boek je vertelt dat het belangrijk is te blijven dansen, voel ik me toch aangesproken. Dat jong blijven, daar kun je volgens mij niet vroeg genoeg mee beginnen.

Groetjes van twee twintigers die oud willen worden, maar jong willen blijven.

Karien & Lotte

Karien Verhappen zw  Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Tekst: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)