Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan iedereen die nog een stem over heeft


Aan iedereen die nog een stem over heeft,

Ook jij hebt vast zo iemand in je vriendengroep of binnen de familie. Zo’n persoon die, altijd als iemand iets persoonlijk vertelt, weet welk boek precies bij die ervaring past. Vertel je over de negatieve sfeer die er heerst op het bedrijf? “Lees ‘Omdenken’ van Berthold Gunster”. Laat iemand weten dat hij fotografie als nieuwe hobby heeft? “Leen het boek ‘Lees dit als je topfoto’s wilt maken’ bij de bieb!”. Die laatste is overigens één van de nieuwste aanwinsten van de Bibliotheek in Tilburg, doe er je voordeel mee.

Je begrijpt het al: ik ben zo iemand. Ik geef boeken voor verjaardagen en leen ze naar hartelust uit om er een ander blij mee te maken. Niet alleen wanneer iemand daarom vraagt, maar veel vaker nog wanneer ik denk dat ‘een boek echt naar die persoon moet’.

jaar van het boekHoewel ik me comfortabel voel bij het geven van ongevraagd boekenadvies (ik zal binnenkort ook peilen hoe mijn omgeving erover denkt), doe ik dat nu expres niet. Het is namelijk tijd, de hoogste tijd, dat we elkáár gaan vertellen wat de beste boeken zijn. 2016 is het ‘Jaar van het Boek’ en samen bepalen we wat de belangrijkste, mooiste of beste boeken zijn. Ik roep je op om ook jouw advies te geven, want ik ben erg benieuwd wat jij vindt dat er bovenaan mijn lijst moet komen te staan. Laat die stem van je maar horen!

Groetjes van twee dames die hun stem reeds hebben laten gelden,

Karien & Lotte

 

Karien Verhappen zw  Lotte-Savelsberg-229x300-zw

PS: Zou het niet tof zijn als er, na de verkiezing van het belangrijkste boek, een boek zou komen met de 100 beste boekenadviezen, inclusief een persoonlijk verhaal van de adviseur? Een beetje zoals de reeks ‘Nederland in ideeën’ ook opgezet is, maar dan met ‘Wat is het beste boek ooit?’ als centrale vraag.

Tekst: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)