Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle muziekliefhebbers


Muziek marathon

Aan alle muziekliefhebbers,

Wie houdt er nu niet van muziek? Het is er in alle vormen, soorten en maten: van barok tot blues, van reggae tot rock en van disco tot death metal. We hebben het er dan ook regelmatig over in deze column: hoe kan het ook anders, wanneer er regelmatig zulke leuke muzikale evenementen in Tilburg en omgeving worden georganiseerd. Ook dit keer is het niet anders, want het is inmiddels bekend dat er nog een bijzonder evenement bijkomt.

Dit nieuwe evenement wordt de Muziekmarathon: een enorme groep Tilburgse muzikanten zal vanaf het laatste weekend van mei tot het laatste weekend van juni non-stop muziek maken. Het begint op het International Gipsy Festival en de muzikale parade trekt vanaf daar als een soort estafette door de stad. Om de paar dagen wordt het stokje doorgegeven aan een andere groep muzikanten in een andere wijk en met een andere muzikale stijl. Zo gaat de muziek heel Tilburg door en uiteindelijk eindigt de marathon op Festival Mundial, waar alle muzikanten samen groots afsluiten. Een klein minpuntje: het hele festijn gaat pas volgend jaar van start. Maar dat heeft ook weer z’n voordeel: dit betekent dat je nog mee kunt doen! Ik heb mijn gitaar meteen tevoorschijn gehaald en ben vast begonnen met oefenen, maar ook als je nog geen instrument bespeeld, heb je nog de tijd: vanaf september worden namelijk masterclasses, workshops en muzieklessen georganiseerd.

Nu is de bedoeling van deze marathon natuurlijk ten eerste om mensen samen te brengen en te verbinden, zoals muziek dat als geen ander kan. Maar er is stiekem ook nog een tweede doel: het Guinness Book of Records halen! Mocht je wat motivatie nodig hebben om je muzikale kunsten te oefenen, dan is meewerken aan een wereldrecord natuurlijk een geweldige stok achter de deur. Je kunt nu alvast de editie van het afgelopen jaar lezen, en met wat geluk staat de Tilburgse Muziekmarathon er volgend jaar zelf in!

De Muziekmarathon is een initiatief van Iris Siemons, Harrie Verkerk en Jesse van Venrooij en Gon Mevis van ContourdeTwern.

Groetjes van twee toekomstige wereldrecordhouders,

Lotte & Karien

Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Karien Verhappen zw

 

 

 

 

Tekst: Lotte Savelsberg

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)