Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle mensen met én zonder groene vingers

Aan alle mensen met én zonder groene vingers,

Ik hou van groenten en fruit: wortel, avocado, artisjok, courgette, appels, frambozen, noem maar op. Als ik dan mag kiezen wat voor groenvoer er op mijn bord verschijnt, dan heb ik het allerliefste de groenten en kruiden uit de moestuin. Zelfgekweekte boontjes, soep met kervel uit eigen tuin, een kopje thee van de allerverste munt: dat blijft toch het lekkerste van de hele wereld.

Het kost natuurlijk wel behoorlijk wat moeite, zo’n moestuin bijhouden. De planten hebben genoeg water en zon nodig, je moet onkruid wieden en ga zo maar verder. Bovendien heeft niet iedereen groene vingers. Het risico bestaat dan natuurlijk dat je een hoop werk en tijd in je eettuintje steekt, om vervolgens alleen maar een paar miezerige zure aardbeitjes te oogsten, waarna de hele moestuin maar opgegeven wordt en een paar maanden later door onkruid overwoekerd is (ik spreek uit ervaring).

Voor al deze mensen is er in de Reeshof een uitkomst: de eetbare tuin. La Rosa Cultura en Martijn Ballemans starten tijdens NL Doet met de aanleg hiervan in de Giekerkstraat. Er komt een plukroute en daarnaast zullen ook culturele activiteiten in de tuin georganiseerd worden: een echte nieuwe ontmoetingsplek dus, waar zelfs mensen zonder tuinierkunsten van kunnen genieten. Mensen mét groene vingers zijn natuurlijk ook meer dan welkom en kunnen hun eigen steentje bijdragen aan de tuin!

Misschien is het dan een leuk idee om over een tijdje, als alles groeit en bloeit, een etentje te organiseren voor alle vrijwilligers die helpen de tuin aan te leggen. Een zelfgekookt diner met de verse producten uit de nieuwe tuin natuurlijk. Met dit kookboek moet dat vast een makkie zijn.

Alvast veel plezier met plukken en smakelijk eten!

Groetjes van twee meiden die misschien niet zo goed zijn in het kweken van verse groenten, maar wel goed in het opeten ervan.

Lotte & Karien
Lotte-Savelsberg-229x300-zwKarien Verhappen zw

Tekst: Lotte Savelsberg

Laatste berichten van Corine Kaijim (toon alles)