Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle knutselaars en doe-het-zelvers

Afval reclycling

Aan alle knutselaars en doe-het-zelvers,

Ik weet het: eerder dit jaar hebben we je aangespoord te gaan leven zonder afval. Maar ik moet bekennen dat het mij (nog) niet is gelukt. Ik heb er wel minder van en ik scheid het netjes, maar de rommel die ik elke week in een vuilniszak stop is nog steeds groot. Te groot.

Toen ik deze week ontdekte dat we in Tilburg misschien een eigen afvalpretpark zouden krijgen werd ik enthousiast. Want wat nu als dat pretpark ons kan helpen het verminderen en scheiden van afval leuk te vinden? Wat nu als het pretpark ervoor zorgt dat we meer willen leren over afval en wat we ermee kunnen doen? Een educatieve en leuke belevenis rondom slimmer omgaan met afval, wie wil dat nu niet?

Of het pretpark er ook echt komt, weten we nog niet. En of het dan gaat doen wat ik hoop dat het gaat doen, is al helemaal onzeker. Laten we daarom niet op WasteWorld (ja, zo heet het!) wachten, maar zelf alvast ontdekken hoe leuk afval kan zijn. Knutsel van je lege melkpakken monsters, maak van wc-rolletjes muziekinstrumenten of gebruik dit boek om afgedankte materialen een creatief tweede leven te geven. Of zet, als je knutselen te kinderachtig vindt, hiermee je afval om in je eigen, exclusieve design. Voor je het weet ben je 1,5 jaar verder en kunnen we samen naar WasteWorld gaan.

Groetjes van twee meiden die afval (voor één keer) bijval geven,

Groetjes Karien & Lotte!

Karien Verhappen zw    Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Tekst: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).