Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle kampvuurartiesten


kampvuurmuziek

Lieve kampvuurartiesten,

Laten we met deze temperaturen eens even terugdenken (of vooruit) aan de zomer. Dan bedoel ik niet de dagen aan het zwembad of op de camping in Frankrijk. Nee, ik bedoel de gezellige nachten bij het kampvuur. Heerlijke geroosterde marshmallows, dikke trui aan, biertje in de hand, en als allerbelangrijkste natuurlijk: kampvuurmuziek.

Kampvuurmuziek is een genre op zich: muziek die op een goedkope akoestische gitaar door iedereen met wat muzikaal talent gespeeld kan worden en waarbij iedereen luidkeels mee kan zingen. Denk hierbij aan ‘The Lion Sleeps Tonight‘, ‘Het Is Een Nacht‘ van onze eigen Guus, en natuurlijk de klassieker ‘Wonderwall‘.
Toch zijn er altijd kampvuurartiesten die hier bovenuit stijgen. Die als een ware Jimi Hendrix hun oude akoestische gitaartje hanteren en met hun stem het publiek stil kunnen krijgen. Speciaal voor deze talenten is er in mei op camping Morgenrood in Oisterwijk gelegenheid om aan de wereld de pracht van kampvuurmuziek te tonen: dan vinden daar namelijk de voorrondes voor de zoektocht naar de beste kampvuurmuzikant van Nederland plaats. Iedereen die kan zingen of een akoestisch instrument bespeelt kan zich hier nu voor opgeven!

Nu weet ik dat mei nog heel ver weg is (en daarmee ook het kampvuurseizoen), maar ook kampvuurartiesten hebben tijd nodig om te oefenen. Hopelijk kan ik jullie daar een beetje mee helpen. Met behulp van deze bladmuziek kun je de grootste kampvuurklassiekers alvast uit je hoofd leren. Geef er vervolgens natuurlijk wel je eigen draai aan, vul het geheel aan met wat originele muziek en zorg dat je het publiek mee weet te krijgen, dan kan er niet veel meer fout gaan!

De winnaar van de voorronde mag door naar de landelijke finale in Dronten en kan uiteindelijk zelfs een plek winnen op het festival Welcome to the Village! Ik verwacht van hem of haar in ieder geval een privé-concert als bedankje voor deze gouden tip. Ik zal zorgen dat de marshmallows klaar liggen.

Groetjes,
Lotte en Karien

Lotte-Savelsberg-229x300-zw   Karien Verhappen zw

Tekst: Lotte Savelsberg

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)