Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle eerlijke en niet zo eerlijke Tilburgers


Willem II, voetbalclub, Tilburg

Aan alle eerlijke en niet zo eerlijke Tilburgers,

Zeg nou zelf, we maken ons er allemaal wel eens schuldig aan: de waarheid naar onze hand zetten. De zaken zo presenteren dat de uitkomst ervan voordelig is voor onszelf. Dat deed dus ook Ibrahim Kargbo, ex-speler van Willem II, zo bleek uit het nieuws deze week. Alleen ging hij een stapje verder: hij zette met matchfixing de feiten niet alleen naar zijn hand, hij stuurde ze. Hij creëerde een werkelijkheid, die hem goed uit zou komen. Al bleek dat ook weer te zijn mislukt.

Je bent het vast met me eens dat dit veel te ver gaat. En dat we onszelf, en onze kinderen, moeten leren waar de grenzen liggen. Maar … ik denk niet dat dit betekent dat we niet meer met de werkelijkheid mogen spelen. Want net als eerlijkheid, hebben we ook creativiteit hard nodig. En creativiteit en spelen horen bij elkaar! Laten we ons daarom niet alleen op grenzen richten, maar ook op mogelijkheden. Hoe kun je met de werkelijkheid spelen, zodat je die een stukje leuker maakt? Niet alleen voor jezelf, zoals Ibrahim deed, maar voor iedereen?

Op zondag 21 februari kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar van 13.30 tot 15.30 uur bij de Bibliotheek Tilburg Centrum een workshop fotografie volgen. In die workshop zet fotografe Anja de kinderen aan de slag met het spelen met de werkelijkheid door te focussen op perspectief en compositie. En om aan alles wat ze op die dag vastleggen een beetje fantasie toe te voegen, kunnen ze op zondag 6 maart een workshop Photoshop volgen (van 14.30 tot 16.00 uur). Een mooie manier om de werkelijkheid naar eigen hand te zetten, dachten wij. En ook nog eens volkomen legaal.

Groetjes van Karien en Lotte

Karien Verhappen zw  Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Tekst: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)