Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle creatievelingen en LocHal-fans


LocHal

Aan alle creatievelingen en LocHal-fans,

Creatief zijn is hard werken. Of je nu tekent, schrijft, muziek maakt, kookt of haakt, als je met een eindresultaat wil komen, heb je inspiratie nodig. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben bij wie de inspiratie soms gewoon niet wil komen. Wat ik dan het liefste doe is mijn huis uit gaan om inspiratie op te doen. En als ik een lijstje zou moeten maken met de meest inspirerende plekken in Tilburg, dan zou de Spoorzone op nummer één komen. Al deze oude stationsgebouwen worden langzaam maar zeker gevuld met nieuwe initiatieven, jonge bedrijven en worden omgevormd tot creatieve werkplekken. De Hall of Fame, de tijdelijke Food Hall 88 (inmiddels voorbij, maar hopelijk terug in oktober) en natuurlijk de Kennismakerij: allemaal zitten ze in de Spoorzone.

Het zou dan natuurlijk super zijn om zelf creatief aan het werk te kunnen gaan in een van de inspirerende gebouwen in de Spoorzone. En de komende maanden kan dat! De prachtige LocHal zal gerenoveerd worden om onderdak te bieden aan onze eigen Bibliotheek, maar tot die tijd wordt de oude locomotiefhal aan de stad geschonken. Mensen met kleine creatieve ideeën kunnen binnenkort hun plannen bij de gemeente indienen (de gemeente laat via social media weten hoe, waar en wanneer dat kan). Dit gaat dan niet om plannen voor grootse festivals dus, maar juist kleinschalige initiatieven, zoals een workshop beatboxen, een tangoles of misschien een kleine toneelvoorstelling (ik verzin maar wat, het is natuurlijk aan jullie om met leuke initiatieven te komen). Als het plan goedgekeurd wordt, kun je vervolgens gratis van de hal gebruik maken.

Nu kan het zo zijn dat je nog wat extra hulp nodig hebt om een leuk idee te bedenken, daar is natuurlijk niets mis mee. Dan kan ik hopelijk een handje helpen. Ik wil dit boek aanraden: hierin word je gestimuleerd om te experimenteren met creativiteit, aan de hand van allerlei leuke oefeningen. Zo heb je straks ideeën aan de lopende band. Nou, ik begin vast met het uitwerken van mijn idee (en nee, ik vertel natuurlijk niet wat het is) en hopelijk zie ik jullie dan snel in de LocHal!

Groetjes van twee crea bea’s,

Lotte & Karien

Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Karien Verhappen zw

 

 

 

 

Tekst: Lotte Savelsberg

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)