Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle carnavalvierende pinguïns!


carnaval, pinguins

Beste pinguïns,

Ik had vroeger altijd een aantal favorieten in de dierentuin. En nee, dat waren niet de leeuwen, gorilla’s of olifanten. Ik was fan van de stokstaartjes en van het hangbuikzwijn. Maar altijd, aan de top van mijn lijst, stond de onovertroffen pinguïnkolonie. Die zwart-witte waggelende beestjes, waarvan ik niet begrijp hoe die zich in de evolutie zo staande hebben gehouden. Op het land dan, want in het water gaan ze supersnel.

Goed dus, de pinguïn is mijn held. Maar ook die van Mary en Benno, uit Tilburg-Zuid. Zij hebben er, na een precieze schatting van Benno, zo’n 3.000 tot 6.000 in huis(!). En hun liefde voor het beestje gaat ver, want Benno nam ook nog speciaal een nummer voor ze op: ‘Ik zie pinguins overal’. Een nummer waar we, met de carnaval op komst, met volle teugen van mogen genieten.

Maar ook wij kunnen ons nog beter van onze zwart-witte kant laten zien. Want, wat als wij (uit liefde voor de pinguïns) deze carnaval eens doen alsof we één van hen zijn? En dan niet alleen door een pak aan te trekken, maar door ons met dit boek eens echt te verdiepen in het gedrag van het beestje, zijn omgeving en wat hij eet. Grote kans dat wij dan de favoriet worden in de dierentuin die wij carnaval noemen. Aan jou de vraag: doe je mee?

Ik begrijp het wel als je niet zo nodig vindt hoor, het is ook nogal wat. Maar doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor ‘ons Mary en Benno’. Ik ben er vrij zeker van dat je hen er dolgelukkig mee maakt.

Groetjes van Karien en Lotte

Karien Verhappen zw  Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Tekst: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).
Foto Mary Spierings: Jeroen de Jong/Beeld Werkt (uit Brabants Dagblad)

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)