Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle bouwers, onderzoekers en stratenmakers


maquette tilburg

Beste bouwers, onderzoekers en stratenmakers,

Tilburg is goed bezig, dat kun je merken. En misschien was het dat altijd al wel, maar als import Tilburgse zie ik dat pas sinds 2,5 jaar van dichtbij. Het centrum wordt steeds diverser in aanbod, de Spoorzone biedt ruimte voor creativiteit, de Willem II-passage is geopend en het ontwerp voor het Tilburg Trade Center van Stefan Ritzen heeft een zegen gekregen.

Tilburg wordt steeds beter op de kaart gezet. Maar hoe zag de kaart van Tilburg er in de jaren 50 en 60 uit? Of, met andere woorden: op welke geschiedenis bouwen we onze moderne stad? Daar kun je achter komen door het hele oeuvre van Ronald Peeters, voormalig hoofd van Stadsmuseum Tilburg, te lezen. Heerlijk, vooral als je het alleen wil uitpluizen, thuis op de bank. Maar wil je samen met andere kruikenzeikers de geschiedenis van onze stad op een creatieve manier  ontdekken? Denk er dan, net als ik, eens aan mee te bouwen aan de Tilburgse maquette.

Om mij heen wordt de uitspraak ‘je moet vooruit kijken, niet achteruit’ vaak gebruikt. Misschien heeft dat met mij te maken, maar dat laten we hier even ononderzocht. Wat ik erover wil zeggen is dit: die toekomst kan alleen maar mooier worden, als je meer van dat wat ooit toekomst was, het verleden dus, weet. Toch? Kennis en begrip van ’vroeger’ maakt de toekomst die we creëren rijker, daar geloof ik in. En wat is er nu leuker dan kennis en begrip van onze stad te krijgen door samen te werken met al die anderen die er ook wonen?

Groetjes van twee trotse Tilburgers, die ook nog veel over de stad kunnen leren!

Karien & Lotte

Karien Verhappen zw  Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Tekst: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)