Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle bierkenners


Bierbrouwen

Hallo bierkenner!

Oké, we geven het toe: deze rubriek gaat veel over eten en drinken de laatste tijd. Maar laten we eerlijk zijn: dat is ook belangrijk! Niet alleen om onszelf in leven te houden (fysiek gezien), maar ook omdat eten en drinken sociale activiteiten zijn. Of zoals iemand een keer tegen me zei: ‘Het is eigenlijk een excuus om anderen te ontmoeten’.

Blij mogen we dan ook zijn met ons Tilburgs Bierfestival! De 11e editie staat voor de deur en de line-up is bekend, zo schreef Dichtbij. Misschien ben ik wat ouderwets, maar bij line-up denk ik nog vooral aan bands of dj’s. Toch, ik zal de laatste zijn die ontkent dat bierbrouwers ware artiesten zijn!

Natuurlijk staan in die line-up de bekende lokale brouwers LOC Brewery en KraftBier, maar ook ‘Huisbrouwerij Klein Duimpje’ stond ertussen. Juist die deelnemer bracht me op een idee: zou ik ook mijn eigen bier kunnen brouwen? Gewoon thuis, centrum Tilburg, 18 hoog? Onder het mom ‘alles kun je leren, als je er maar genoeg tijd aan besteedt’ leen ik het boek ‘Thuis bier brouwen’. Dan kan ik straks niet alleen meer biertjes proeven, maar begrijp ik ook beter hoe ze gemaakt worden. En kan ik het misschien zelf op den duur ook! Lijkt dat jou ook wel wat? Dan zul je nog even moeten wachten totdat ik het boek heb teruggebracht…

Groetjes van twee meiden die er (nog) wel eentje lusten.

Karien & Lotte

Karien Verhappen zw  Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Tekst: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).

PS: Mochten we de indruk hebben gewekt dat ‘Klein Duimpje een huis-tuin-en- keukenbrouwerij is, neem dan een kijkje op hun website. Die illusie verdwijnt dan meteen.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)