Nieuws - Column: Ongevraagd Advies…aan alle karaoke-liefhebbers en koningsgezinden


Tilburg Zingt

Aan alle karaoke-liefhebbers en koningsgezinden,

‘Wilhelmus vá-an Nassouwe…’ Schraap maar vast je keel, want Koningsdag is weer in aantocht. Vrijmarkt, koekhappen, biertjes drinken met vrienden en een zee van oranje: allemaal dingen die Koningsdag in mijn ogen een van de leukste dagen van het jaar maakt. Toch vind ik niet Koningsdag zelf het gezelligste, maar de avond van tevoren.

Ja ja, bij Koningsdag hoort natuurlijk ook de Tilburgse gouwe ouwe: Tilburg Zingt! Elk jaar is het weer feest: keihard meeblèren zonder enige gêne, steeds een beetje valser naarmate de avond vordert. Karaoke in je eentje is eng en vaak een beetje beschamend voor degenen onder ons die niet met een stem als een nachtegaaltje gezegend zijn, maar met 15.000 mensen is het hartstikke gezellig!

Een paar dagen geleden is de playlist voor Tilburg Zingt bekend gemaakt. Er wordt traditiegetrouw geopend met het Tilburgs volkslied en afgesloten met het Wilhelmus. Daarnaast staat de lijst vol met zowel oude vertrouwde als gloednieuwe nummers. Het Wilhelmus kennen we als goede Nederlanders natuurlijk allemaal uit ons hoofd (kuch kuch), maar zenuwachtige zangers kunnen de rest van het repertoire vast oefenen. Zet wat cd’s op tijdens het koken of onder de douche en zing zo hard als je kan mee met Guus Meeuwis, Jan Smit of André Hazes (wij stellen ons niet verantwoordelijk voor de eventuele burenruzies die hierop volgen). Dan heb je op 26 april het krantje met songteksten niet eens meer nodig!

Groetjes,
twee geweldige zangeressen die helemáál niet vals zingen

Lotte & Karien

Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Karien Verhappen zw

 

 

 

 

Tekst: Lotte Savelsberg

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)