Nieuws - Column: lezen en praten


Lezen leesclub lezerscultuur

Als mensen mij naar mijn hobby’s vragen, dan is ‘lezen’ meestal het eerste antwoord dat ik geef. Daarna zeg ik er altijd snel bij, dat ik ook graag samen met mijn vrienden kook, of reizen maak. Stel je voor dat degene met wie ik praat, denkt dat ik alleen maar in mijn eentje met een boek op de bank zit.

Jammer genoeg is dat toch nog steeds een beetje het idee dat aan lezen kleef. En dat hoeft toch echt  niet het geval hoeft te zijn. Natuurlijk is het af en toe heerlijk om je met een boek en een kop thee even helemaal van de wereld af te zonderen. Maar lezen kan ook juist enorm sociaal zijn! Nadat ik een boek uit heb, wil ik juist praten over wat ik gelezen heb. Ik wil vragen of andere mensen die het boek kennen, dezelfde mening als ik zijn toegedaan. Of, dat zij er juist heel anders over denken. En ik heb ook vaak, nadat ik een boek uit heb, al verschillende vrienden in gedachten die ik ga overhalen om dat boek ook te lezen. Zodat zij er weer met mij over kunnen praten.

Juist dit vind ik een van de leukste dingen van het lezen van een boek. Ik raad dan ook iedereen aan om vooral lekker na te praten over een boek: als er niemand in je omgeving is die het gelezen heeft, dan zijn er online genoeg platforms te vinden waarop je met mensen van over de hele wereld over je favoriete boek kunt praten. Hopelijk kunnen we met zijn allen de mensen die lezen als een ‘niet-sociale’ hobby zien dan van gedachten doen veranderen.

Wil je meer te weten komen over de hedendaagse lezerscultuur? Over de populariteit van online leescommunities en leesclubs? Kom dan op donderdag 20 april om 19.30 uur naar de Bibliotheek Tilburg Centrum voor een boeiende avond met als titel: #wijzijnlezers.

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)