Nieuws - Column: leren programmeren


Programmeren coderdojo

2016 is voorbij, 2017 is weer begonnen. En met een nieuw jaar komt ook weer die tijd van terugkijken. Niet alleen naar de positieve of negatieve gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar ook bijvoorbeeld naar wat je geleerd hebt. En ik kan nu dan wel heel filosofisch gaan leuteren over alle wijze levenslessen die ik in 2016 heb opgedaan. Maar ik wil het eigenlijk hebben over iets heel praktisch, dat ik het afgelopen jaar geleerd heb. Ik heb namelijk leren programmeren!

Nou ja, programmeren?

Goed, programmeren is misschien een beetje een groot woord. Ik kan met wat moeite een hele mooie jaren ’90 website bouwen in HTML. Als ik zou willen inclusief een knalroze, glitter-achtergrond en een irritant muziekje dat meteen begint te spelen als je de webpagina opent. Dus, om eerlijk te zijn, mijn codeerkunsten stellen allemaal nog niet zo heel veel voor. Maar, je moet toch ergens beginnen als je ‘met de tijd mee wilt gaan’. Want zelf coderen, programmeren, online dingen ontwikkelen: dat is de toekomst. En als er een moment is om naar de toekomst te kijken, dan is het wel het begin van het nieuwe jaar.

Hè, zo ga ik toch nog bijna over filosofische levenslessen zwammen.

Groet!
Lotte Savelsberg

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert regelmatig CoderDojo’s in verschillende vestigingen. Hier kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar leren programmeren. De toegang is gratis. Meld je wel van te voren even aan via de site van Code Brabant.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)