Nieuws - Column: laat je stem horen


stem verkiezingen

In mijn agenda staat 15 maart met dikke zwarte pen omcirkeld. Het is voor mij pas de tweede keer dat ik ga stemmen voor de landelijke verkiezingen. En ik moet eerlijk zeggen, ik vind dat er best wel wat bij komt kijken. Alleen al het vooronderzoek. Op wie wil ik nu eigenlijk stemmen? Ik heb natuurlijk de Stemwijzer ingevuld, ik heb debatten gekeken en me wat verder verdiept in de standpunten van de verschillende partijen op het internet. En dan moet het echte stemmen natuurlijk nog gebeuren.

No vote, no voice

Maar toch, ondanks alles dat erbij komt kijken, zou ik er niet aan moeten denken om niet te gaan stemmen. Want wat ben ik blij met de democratie die we hebben. Het werkt zeker niet altijd perfect en heeft zo haar eigen problemen. Maar ik ben blij dat ik mijn stem kan laten horen en zo mijn kleine beetje invloed uit kan oefenen. Toch zijn er nog altijd veel mensen die hun stem niet laten gelden. Bij de laatste landelijke verkiezingen heeft 1 op de 4 Nederlanders niet gestemd, en onder jongeren was dat zelfs bijna 1 op de 3.  Op school kreeg ik te horen: ‘als je kunt stemmen en het toch niet doet, omdat je het te veel moeite vindt of niet interessant, dan heb je ook het recht niet om te klagen over de regering’. Daar sluit ik mij volkomen bij aan. Ik wil dan ook iedereen aansporen, met name jongeren, om toch op 15 maart een half uurtje de tijd te nemen om naar de stembus te gaan. No vote, no voice!

Tekst: Lotte Savelsberg

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)