Nieuws - Column: klein maar fijn


Klein maar fijn tiny houses

Toen ik voor het eerst over het concept Tiny Houses hoorde, vond ik het maar een raar idee. Wie kiest er in vredesnaam uit vrije wil voor om in een huisje te gaan wonen waar je amper je kont kunt keren. Hoe stijlvol de mini-woning er ook mag uitzien op Pinterest? Ik ben zelf goed bekend met ‘klein wonen’. Inmiddels leef ik al vier jaar in allerlei verschillende vormen van studentenkamers. Op dit moment woon ik met vier meiden op een kleine bovenverdieping. Hier is zowel een keuken als een badkamer in een ruimte van ongeveer vier vierkante meter gepropt.

Ruimtegebrek?

Hartstikke knus, maar stiekem kan ik niet wachten tot ik wat meer woonruimte heb. Een tuin of balkon, een grote keuken, en een badkamer die niet zo klein is dat je kan douchen terwijl je op de wc zit. Mijn droomhuis hoeft niet gigantisch te zijn, maar meer dan één kamer zou ik wel erg fijn vinden. (Eigenlijk wil ik ook een privé-bibliotheek, maar het moet wel een beetje realistisch blijven). Daarom vind ik het dan ook fascinerend dat steeds meer mensen kiezen voor wonen in een Tiny House.

Of vrijheid?

Klein wonen is duurzaam. En je houdt een hoop geld en tijd over, die je aan andere belangrijke dingen kunt besteden. Dingen waar je misschien veel gelukkiger van wordt dan van een groot huis. Het is, denk ik, ook een vorm van rebellie tegen de manier waarop de moderne samenleving in elkaar zit. In een wereld waarin alles steeds groter, beter en sneller moet, zetten mensen in een Tiny House zich hier juist tegen af. Ik moet eerlijk zeggen, daar kan ik me dan toch wel een beetje in vinden.

Tekst: Lotte Savelsberg

Meer weten over Tiny Houses? En wil je verkennen wat er schuilgaat achter het verlangen naar klein en flexibel wonen? Kom dan naar het Tiny Houses Event in de Kennismakerij op zaterdag 8 juli van 13.00 tot 17.00 uur.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)