Nieuws - Column: over jeugd, opa’s en oma’s

jeugd opa's oma's

Ik lees net dat het thema voor de Kinderboekenweek ‘Opa’s en oma’s: voor altijd jong’ is. Nu wil ik de (kinder)pret niet bederven, maar ik realiseer me meer en meer dat tijd tijdelijk is. Elke keer als ik mijn oma zie, ziet ze er een stukje ouder uit. De kwetsbaarheid, die het resultaat is van meer dan 90 jaar, wordt zichtbaar, steeds een beetje meer.

Ik bekijk de oppervlakte van haar huid en kijk dus oppervlakkig. Tuur ik in haar ogen dan kijk ik dieper. Ik zie naast vele jaren ook jonge jaren. Ik vraag naar vroeger en zie dat ze de tijd van toen ook nu beleeft. Hoe ze schilderde, hoe ze beefde, hoe ze zorgde, hoe ze leefde.

Toekomst

De jeugd heeft de toekomst, zeggen ze. Maar opa’s en oma’s kunnen tijdreizen, weten wat het is om jong én oud te zijn. De jeugd mag dan de toekomst hebben, het zijn grootouders die weten wat je met de wereld aan moet.

De Kinderboekenweek is van 5 tot en met 16 oktober. Lees hier meer en houd de website van de Bibliotheek Midden-Brabant in de gaten om te zien wat er in jouw Bibliotheek georganiseerd wordt tijdens de Kinderboekenweek.

Laatste berichten van Corine Kaijim (toon alles)