Nieuws - Column: instant vakantie


Instant vakantie vakantiebieb

De vakantieperiode is inmiddels al even bezig. Helaas heb ik mijn vakantie achter de rug en ben weer hard aan het werk. Maar, toch voelen de maanden juli en augustus voor mij altijd een beetje als een lange vakantie. Het heeft, denk ik, te maken met de sfeer die er hangt. Vooral als de zon schijnt en het lekker warm is. Mensen zijn wat meer ontspannen, je kunt gezellig barbecueën of lekker een drankje doen op het terras. En overal schieten festivals en leuke evenementen als paddenstoelen uit de grond.

Instant happiness

Maar…ik heb ook een goed trucje achter de hand voor instant vakantiegevoel . Ik maak van mijn vrije weekenden en avonden een soort minivakanties. Waar ik de rest van het jaar de neiging heb om in de weekenden ook gewoon te werken en te studeren, neem ik tijdens de zomer in het weekend juist de tijd om compleet in vakantiemodus te gaan. Ik check mijn e-mail niet. Ik zet mijn telefoon op stil. Dan zet ik een fijne ligstoel in de tuin, pak er een ijskoud drankje bij en installeer me daar de rest van de middag met een goed boek. Bijna net zo lekker als in Italië op het strand!

Nou hoor ik je al zeggen: ‘dat is makkelijk gezegd als de zon schijnt, maar het blijft wel Nederland’. En daar heb je gelijk in, maar dat betekent niet dat deze truc niet net zo goed werkt als het regent. In dat geval zet je gewoon een zomers muziekje op (een mix van zomerhitjes, of salsamuziek, in ieder geval iets waar je het meteen warm van krijgt) en zet je je strandstoel in de woonkamer neer. Niet helemaal hetzelfde, maar echt, het vakantiegevoel kun je op deze manier zelf creëren!

Dus als je op dit moment geen vakantie hebt, maar wel een vrije avond of een vrij weekend: haast je naar de bieb om een paar goede strandboeken te lenen, maak een cocktail voor jezelf, en probeer deze tip uit. Ik durf te wedden dat je dan een fantastische zomer hebt!

Vakantiegroet van Lotte

Ben jij een echte vakantielezer? Maar wil je niet met kilo’s boeken slepen? Neem dan eens een kijkje in onze vakantiebieb-app en neem je favoriete e-books mee op je tablet of smartphone!

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)