Nieuws - Column: Het beste van twee werelden


Zoals jullie inmiddels al wel weten, was ik als kind een echte boekenwurm. Na school had ik thuis mijn tas nog niet neergezet, of ik zat al in mijn favoriete leeshoekje met een boek voor mijn neus. Toch was ik in mijn klas een van de weinigen die het zo leuk vond om te lezen. Veel van mijn klasgenootjes vonden lezen maar saai, en speelden liever een potje voetbal, terwijl ik het juist maar onzinnig vond om als een kip zonder kop achter een bal aan te hollen. Ook nu kost het me nog veel moeite om mezelf twee keer in de week naar de sportschool te sleuren, en dan tel ik de minuten af tot ik weer met mijn boek op de bank mag ploffen. Sportief zijn en een boekenwurm zijn, lijken wel compleet tegenovergesteld te zijn.

Deze tegenstelling kom je eigenlijk overal tegen. Denk maar aan het stereotype van een nerd: te mager, met een brilletje, en slecht in sport. Aan de andere kant van het spectrum staat de domme spierbundel zoals je die vaak in films of op tv ziet. Maar ik denk dat lezen en sporten helemaal niet tegenover elkaar hoeven te staan: ze vullen elkaar juist aan. Beiden hebben namelijk dezelfde functie: ze zorgen ervoor dat je gezond blijft. Door veel te lezen blijft je geest fit en word je slimmer, en door te sporten zorg je ervoor dat je lichaam in optimale conditie blijft – beiden zijn even belangrijk! Boekenwurmen en sportfanatiekelingen kunnen dus nog best wel wat van elkaar leren. Ik zal mijn eigen advies in ieder geval opvolgen, en deze week toch maar eens een extra rondje hardlopen.

Geloof jij ook in de gouden combinatie tussen sport en lezen?
Steun dan ons nieuwe leesbevorderingsproject Scoor een Boek! Stem op ons tijdens de ING-campagne ‘Help Nederland vooruit’.
Stem op Scoor een Boek!

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)