Nieuws - Column: de essentie van het student zijn


student

Voor de studenten onder ons is het weer zover: de drukte van het nieuwe studiejaar is nu eindelijk losgebarsten. Al snel kom je als student in een soort ritme terecht: college hier, feestje daar. Je maakt je nu alvast druk over tentamens die je over twee maanden moet doen, stelt het lezen van die artikelen nog een paar dagen voor je uit en verdient af en toe wat bij door biertjes te tappen achter de bar. Het is een ritme dat snel vertrouwd en gewoon raakt, maar je zou zo bijna vergeten waar het eigenlijk op een universiteit (of hogeschool) om draait. Die bijzondere sfeer die je alleen krijgt op een plek waar iedereen kennis uitwisselt. Je staat open voor ideeën van anderen en gaat in gesprek. Je kijkt verder dan je neus lang is, bent op zoek naar nieuwe ervaringen. Het is ook durven om de confrontatie aan te gaan, niet alleen met anderen, maar ook met je eigen standpunten en vooroordelen.

Nieuwsgierigheid; voor mij is dat de essentie van student zijn. Zo leer je over een ander én over jezelf. Ik wil alle studenten (en andere nieuwsgierigen) dan ook uitdagen om in november naar de Human Library in de Bibliotheek te komen. Wil je alvast een voorproefje? Kom dan naar de Night University op 5 oktober. Hier ga je de dialoog aan met anderen en samen leg je je vooroordelen onder de loep. Verleg je grenzen en bekijk de wereld eens van een andere hoek, volgens mij leer je daar net zoveel van als van al die colleges bij elkaar.

Tekst: Lotte Savelsberg


In de maand november zijn er diverse Human Libraries:

  • op 4 november van 19.30 – 22.00 uur in de Bibliotheek Oisterwijk i.s.m. Tiliander
  • op 11 november van 19.30 – 22.00 uur in de Bibliotheek Goirle
  • op 23 november van 14.00 – 18.00 uur in de Bibliotheek Tilburg Centrum i.s.m. Tilburg University en studieverenigingen Animo en Complex

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)