Nieuws - Column: Doe eens duurzaam


Studentenhuizen staan over het algemeen niet bepaald bekend om hun milieuvriendelijkheid. De wat oudere huizen moeten het vaak stellen met enkel glas, slechte isolatie en een verouderde thermostaat. Daarnaast is waterbesparing niet bepaald iets waar studenten veel mee bezig zijn. De kiloknallers gehakt die in de vele porties pasta bolognese te vinden zijn gaan er vlot doorheen, om over het scheiden van afval nog maar niet te spreken.

Ik woon al een tijdje in zo’n studentenhuis, ook met enkel glas, en ik moet eerlijk zeggen dat ook in ons huis duurzaamheid voor een lange tijd niet bepaald op de eerste plaats kwam. Toch hebben mijn huisgenoten en ik recentelijk geprobeerd wat veranderingen te maken, die ik bij deze graag met jullie deel. Als wij arme studenten duurzamer kunnen leven, dan kunnen jullie het ook!

  • Tip 1: eet eens wat vaker vegetarisch. We hebben inmiddels een vegetarische huisgenoot, die het virus heeft verspreid: 9 van de 10 keer wordt er in ons huis zonder vlees gegeten. Wat blijkt: pasta bolognese is net zo lekker met vegetarisch gehakt!
  • Tip 2: zet de thermostaat eens een graadje lager. Een dikke trui of zacht vest is net zo warm, en de oversized look is tegenwoordig ook nog eens super modieus!
  • Tip 3: douche eens wat korter. Dat bespaart een hoop water, en als je een douche deelt met je huisgenoten dan zullen die vast ook blij zijn dat jij de badkamer niet langer een uur bezet houdt.
  • Tip 4: scheid je afval. Wij hebben bijvoorbeeld uitgezocht waar we in de buurt ons plastic weg kunnen brengen, en nu wordt er in huis netjes papier, plastic, en restafval gescheiden.

Kortom, groen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Zelfs de kleinste stapjes kunnen een heel groot verschil maken.

Tekst: Lotte Savelsberg

Ook tijdens de Boekenweek is er volop aandacht voor duurzaamheid.
Kom bijvoorbeeld luisteren naar wereldverbeteraar, kunstenaar en man achter #zwerfie: Peter Smith. In zijn lezing ‘Duurzaamheid, zwerfafval en plastic soep laat hij zien hoe ook jij wel degelijk een verschil kan maken.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)