Nieuws - Column: Cultuur snuiven


Proef de cultuur van

Zoals velen met mij, houd ik enorm van reizen. En één van de leukste dingen aan reizen, vind ik wel het ontdekken van andere culturen. Je hoeft daar niet per se heel ver voor van huis te gaan. Ook in België of Duitsland zijn er kleine dingen die net even anders gedaan worden. Maar het wordt eigenlijk pas echt interessant wanneer je een cultuur leert kennen die compleet anders is dan de jouwe.

Culturen in Nederland

Door erachter te komen hoe een verjaardag in Thailand wordt gevierd, wat Brazilianen het liefste eten, en op wat voor muziek mensen in Zuid-Afrika dansen, krijg je een hele nieuwe kijk op die landen en de mensen die er wonen. Hiervoor hoef je vaak niet eens het vliegtuig te nemen. Door contact te zoeken met mensen uit andere culturen hier in Nederland, kun je je toch even in een andere wereld wanen. Hoe beter je een andere cultuur leert kennen, hoe beter je je ook leert in te leven in de mensen uit die cultuur. En door andere culturen te leren kennen, ga je ook kritischer kijken naar je eigen cultuur. Waarom doen wij de dingen die we doen?

Verschillend of toch gelijk?

Maar, één van de meest waardevolle dingen die ik heb geleerd uit het ontdekken van andere culturen, is dat we, hoewel we enorm trots mogen zijn op onze enorme diversiteit aan muziek, voedsel, kleding, feesten en andere gebruiken, we toch eigenlijk allemaal wel heel erg op elkaar lijken.

Tekst: Lotte Savelsberg


Kom in de maand februari naar wijkcentrum/de Bibliotheek ‘t Sant en ‘Proef de cultuur van…Somalië’. Hier vind je het volledige programma tijdens deze themamaand.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)