Nieuws - Column: boeken proeven


Een goed boek heeft heel wat weg van een goed gebakken taart. Er moeten de juiste ingrediënten inzitten. Men neme voor een goed kinderboek bijvoorbeeld:

–        Een flinke dosis fantasie

–        Een scheutje humor

–        Een klein snufje spanning

Meng dit allemaal goed en voilà! Het resultaat is een prachtig boek om lekker op te peuzelen onder een dekentje met een warme kop thee. Net zoals elke koekenbakker met verschillende soorten eters rekening moet houden, moet een boekenbakker kunnen inspelen op allerlei soorten lezers. Je hebt moeilijke eters, zoals bijvoorbeeld kinderen met dyslexie of taalproblemen, die niet graag lezen omdat ze het zo lastig vinden. Er zijn ook kieskeurige eters, die misschien niet graag buiten hun comfort zone stappen en alleen lezen wat ze kennen. Daar tegenover staan dan weer de veelvraten, die boek na boek verorberen en al hun vrije tijd in de bieb besteden.

Er is nog een ander punt waarop het lezen van boeken en het genieten van lekker eten overeenkomen met elkaar. Hoe meer je proeft, hoe meer je smaak zich ontwikkelt: zelfs van de meest kieskeurige eters kun je zo liefhebbers maken! Door de manier van lezen te vinden die goed bij het kind past, en door samen met je kind aan zoveel mogelijk verschillende boeken te proeven, zullen jullie uiteindelijk het perfecte maaltje vinden.
Tekst: Lotte Savelsberg

Vind jij het ook wel eens lastig welk leesvoer je je kind moet voorschotelen? Kom dan op 1 maart tips en inspiratie opdoen tijdens het Boek Food Festival. Aanmelden voor deze avond kan nog tot vrijdag 23 februari.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)