Nieuws - Column: Blijf leren!


Cursusmarkt blijf leren

Het is inmiddels eind augustus. En dat betekent dat de dagen korter worden en het einde van de zomer in zicht is. Voor een groot gedeelte van mijn leven tot nu toe betekent dit dat het nieuwe schooljaar weer begint. Ik heb dit nooit heel erg gevonden. Hoe blij ik ook was wanneer ik eindelijk vakantie kreeg, na een paar weken had ik ook altijd wel zin om weer te beginnen. Het vooruitzicht om compleet nieuwe dingen te leren, heeft me altijd aangetrokken. Ook al was ik het na een paar maanden misschien compleet beu (natuurkunde is niet aan mij besteed), het beginnen met iets nieuws was altijd een uitdaging.

Voorrecht om te mogen leren

Inmiddels ben ik aan het eind van mijn studiecarrière. Alhoewel ik nog bezig ben met stage en scriptie, heb ik geen lange dagen in de schoolbanken of collegezalen meer in het vooruitzicht. En dat betekent geen nieuwe vakken meer waarin ik in een korte periode probeer om iets compleet nieuws onder de knie te krijgen. Ik denk dat ik dit wel zal gaan missen. Het is toch een soort voorrecht om te kunnen leren wat je interessant vindt. Op mijn middelbare school heb ik bijvoorbeeld een blauwe maandag lessen Chinees gevolgd, iets wat je in het dagelijks leven zelf misschien niet zo snel zou ondernemen.

Nu betekent het natuurlijk niet dat je geen nieuwe dingen meer kunt leren als je niet meer naar school gaat. Het is namelijk supergoed voor je om te blijven leren! Of het nu zelf doet, online bijvoorbeeld, of via een cursus. Door iets nieuws te proberen blijf je creatief en nieuwsgierig. Ik stel dan ook voor dat iedereen zich voorneemt om dit jaar iets nieuws te leren. Wie weet ontdek je nog een nieuw talent!

Groeten Lotte

Wil jij ook je talent (her)ontdekken? Kom dan op zaterdag 9 september tussen 12.00 en 16.00 uur naar de Cursusmarkt met gratis kennismakingsworkshops (in de Bibliotheek Tilburg Centrum).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)