Nieuws - Samen met Domien de wereld verbeteren!


“Wat wilt u dat er zo snel mogelijk verandert?” was de eerste vraag van Cyrill, een vlotte jongen uit groep 7 van Basisschool Achthoeven. Zonder enige vorm van schroom was hij een enkel ogenblik daarvoor op het podium gestapt om zijn vraag luid en duidelijk te stellen aan Domien Verschuuren, radio-DJ van 3FM. Het had immers al lang genoeg geduurd voordat de BN’er op het podium verscheen, waar overigens de kinderen het minste last van schenen te hebben. Leuk om te zien hoe zij onbewust de balans zochten tussen een ‘uitje’ en het serieuze onderwerp waar een half uur over gesproken werd. Een heuse College Tour was er door de Bibliotheek Midden-Brabant georganiseerd, niet voor studenten maar voor kinderen. Kinderboekenschrijver Eus Roovers leidde alles in goede banen en vulde Domiens antwoorden enkele keren aan.

De College Tour-reeks in Udenhout komt voort uit het project ‘KinderManifest’, een samenwerking tussen de Bibliotheek Udenhout en Basisschool Achthoeven. De leerlingen van Basisschool Achthoeven schreven voorafgaand aan de College Tour op school aan een eigen KinderManifest: een document waarin ze lokale politici oproepen om meer rekening houden met de wensen, rechten en meningen van kinderen.

Angelique de Kort van de bibliotheek was zichtbaar tevreden. Het was gelukt om Domien te strikken voor deze happening, wat zeker bij de doelgroep zou aanslaan. “Ik heb al een selfie met hem,” vertelde zij de kinderen en verplaatste zich hiermee in hun wereld. Maar de wereld van ons allemaal moet verbeteren en om daar stapje voor stapje iets aan te doen  beantwoordde Domien de vragen van de leerlingen die zij tijdens de lessen op school formuleerden. ”Wat vindt u van pesten op scholen en bedrijven?”(Sarah), “Wat moeten wij aan de oorlog doen?”(Meel), “Bent u voor of tegen homo’s en lesbiennes?”(Lizz). Als Domien dan in zijn antwoord het voorval van de hand in hand wandelende mishandelde mannen erbij haalt, besef je ook als volwassene dat er inderdaad nog veel moet veranderen.

Natuurlijk was er ook ruimte voor grappige momenten. Op de vraag hoe Domien aan zijn mokkenverzameling kwam, antwoordde hij: “Ik heb wel een aantal mokken maar om dat nou een verzameling te noemen.. Weet je wat ik wel heb? Een wekkerverzameling! Toen ik vorig jaar de Ochtendshow op de radio ging doen, kreeg ik van veel vrienden een wekker cadeau. Ik heb er acht, dus om 4.00 uur opstaan is geen probleem!” Daarna wilden de kinderen nog wel meer weten over Domien. “Weten jullie wat een voice-over is? Dat doe ik ook, bijvoorbeeld bij ‘Je zal het maar hebben’, een televisieprogramma met Tim Hofman”.

Eus kondigt het laatste onderdeel van de middag aan op het moment dat we ontdekt hebben dat Domien Verschuuren oprecht bijdraagt aan een betere toekomst voor de jeugd. Op gepaste wijze gebruikt hij radio om jonge mensen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Het middelpunt van deze College Tour was hij met veel plezier. Als Anne Willems van de dorpsraad Udenhout naar voren wordt geroepen door Eus, mag Domien op de achtergrond meekijken en zich mentaal voorbereiden op de vele handtekeningen en foto’s die er nog gaan komen. De beide groepen 7 maakten een groot karton met daarop het Kindermanifest rijkelijk versierd in het midden. Anne neemt het in ontvangst en legt uit dat zij hier zeker iets mee gaat doen binnen de Tilburgse politiek. De kinderen worden bedankt voor hun medewerking, het is nu weer aan de volwassenen…

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)