Nieuws - CoderDojo in de Bibliotheek: wees cool!


CoderDojo Waalwijk

Zaterdag 15 oktober was de aftrap van de CoderDojo’s in de Bibliotheek. Dit gebeurde in de bibliotheken Goirle, Tilburg Centrum en Waalwijk. Een doorslaand succes. Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 5 en 17 jaar, programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en nog veel meer.

Boven Alles: Wees Cool!

Tijdens de Dojo’s gingen de kinderen volop aan de slag met het zelf programmeren van een animatiefilmpje. Vuurspuwende draken en vleermuizen die robots vingen in de woestijn kwamen tot leven via het programma ‘Scratch‘. De sfeer was goed, enthousiast en de wil om te leren was voelbaar. Naast de vrijwilligers die de deelnemers begeleidden, hielpen de kinderen ook elkaar, daar waar mogelijk. Helemaal in lijn met het credo van CoderDojo. Boven Alles: Wees Cool! Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Meedoen?

De kinderen waren zo enthousiast dat ze graag nog een keer terug komen om verder te leren programmeren. In november vinden er in verschillende bibliotheken nieuwe Dojo’s plaats. Houdt de website van de Bibliotheek in de gaten voor data en tijdstippen. Meer informatie vind je ook op www.codebrabant.nl.

CoderDojo de Bibliotheek Goirle

CoderDojo de Bibliotheek Tilburg Centrum

CoderDojo de Bibliotheek Waalwijk

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)