Nieuws - BPD en de Bibliotheek Midden-Brabant ondertekenen overeenkomst


Carl Smeets van BPD en Herman Horst en Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant hebben op 5 oktober j.l. de overeenkomst getekend voor de realisatie van de nieuwe bibliotheek op het Wagnerplein.

De nieuwe bibliotheek vestigt zich in een gloednieuwe accommodatie in het nog te realiseren gebouw direct ten zuiden van het winkelcentrum, naast sportcomplex Drieburcht. Voordat het zover is, verhuist de bibliotheek begin 2016 naar een tijdelijke huisvesting op de hoek Beethovenlaan-Brucknerlaan.

Volgens Herman Horst krijgt Tilburg-Noord hiermee een bibliotheek nieuwe stijl, een plek waar kennis en verhalen gedeeld kunnen worden. Op welke manier dat het beste werkt, gaat de bibliotheek op de tijdelijke locatie verder onderzoeken. In ieder geval wil de bibliotheek hiertoe niet alleen de collectie inzetten, maar ook een podium bieden en een werkplaats creëren voor nieuwe initiatieven en ideeën. Dit doet de bibliotheek niet alleen, maar juist samen met de inwoners uit de wijk en met andere organisaties zoals het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel die ook een plek krijgen in zowel de tijdelijke als nieuwe huisvesting.

Na het positieve advies van de Omgevingscommissie is de ondertekening van de overeenkomst tussen BPD en de Bibliotheek Midden-Brabant een volgende belangrijke mijlpaal in korte tijd waarmee de realisatie van het nieuwe Wagnerplein weer een stap dichterbij is. Carl Smeets over het nieuwe Wagnerplein: ‘Het nieuwe Wagnerplein wordt een aansprekend, uitnodigend en compleet stadsdeelcentrum voor heel Tilburg-Noord. Wagnerplein wordt daarmee het hart van de wijk met het autovrije plein als schakel tussen bezoekers, bewoners en voorzieningen. Het winkelcentrum, de maatschappelijke voorzieningen zoals de bibliotheek, sporthal, zorgvoorzieningen in de Nieuwe Heikant en het wijkpark omringen het centrale plein en vormen in verbondenheid één geheel. Je zou het kunnen beschouwen als de huiskamer van Tilburg-Noord.’

The following two tabs change content below.
Avatar

Evelien Konings

Avatar

Laatste berichten van Evelien Konings (toon alles)