Nieuws - Bibliotheek Nieuwe Stijl zoekt reporters

Omschrijf je jezelf als scherp, creatief en nieuwsgierig?! Ben je handig in schrijven, fotograferen of filmen? Maak jij in een handomdraai een prikkelende tekst, een mooie set foto’s of een inspirerend videoverslag? En vind je het leuk en interessant actuele ontwikkelingen op het vlak van cultuur en educatie te volgen in Midden-Brabant? Dan zoekt de Bibliotheek Nieuwe Stijl jou! We zoeken enthousiastelingen die het leuk vinden door blogs een bijdrage te leveren aan onze campagne.

Als reporter schrijf, fotografeer of film je voor www.bibliotheeknieuwestijl.nl. Het is een functie op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat we een grootschalige campagne starten om het platform en dus ook jouw bijdrage meer bekendheid te geven.

Wat is de Bibliotheek Nieuwe Stijl?
De Bibliotheek Midden-Brabant is al lang niet meer alleen een plek waar boeken worden uitgeleend. Op veel meer manieren maken wij de wereld van Midden-Brabanders groter. Dit doen we bovendien op veel meer plekken dan alleen in onze vestigingen. Achter elk evenement dat we organiseren en op elke plek waar we samenwerken met onze partners, schuilt een mooi verhaal. Deze verhalen willen we gaan delen met de inwoners van Midden-Brabant. En daar kom jij in beeld!

Wie ben jij?
Jouw frisse blik op de activiteiten die plaatsvinden binnen de Bibliotheek Nieuwe Stijl breng je in een blog onder woorden. Dat mag zowel in woord als in beeld, of een combinatie van beiden, zijn. Scherp, informatief, humoristisch en/of prikkelend: de wijze waarop is aan jou. Als reporter bij de Bibliotheek Nieuwe Stijl lever je zo regelmatig een bijdrage aan onze website. De Bibliotheek helpt je steeds op weg met een duidelijke briefing en zorgt voor de verdere verspreiding van je verhaal. Zelf delen mag natuurlijk ook!

Je bent de ideale reporter voor de Bibliotheek Nieuwe Stijl als je beschikt over de volgende kwaliteiten:
Je ervaring: Voor deze vacature is een proven track record of een berg ervaring als blogger, columnist of schrijver niet nodig. Wat wel? Enthousiasme, inspiratie en de wil om jouw mening, ervaring en kennis op het wereld wijde web te delen.
Je kennis: Je hebt een neus voor goede verhalen, weet welke invalshoek aansprekend is. In je blogs weet je waar je het over hebt. Je schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal is goed.
Je persoonlijkheid: Eerder al benoemd, maar absoluut onmisbaar, dus voor herhaling vatbaar: enthousiast! Daarnaast weet je mensen te prikkelen, inspireren en boeien door je verhalen te delen op www.bibliotheeknieuwestijl.nl

Wat brengt het jou?
Je bijdrage wordt gepubliceerd op een drukbezocht platform en is onderdeel van een grootschalige campagne. De Bibliotheek Nieuwe Stijl biedt je een plek om jezelf te profileren. Daarnaast biedt deelname aan dit project goede kansen om contacten te leggen met professionals en een netwerk te creëren. De Bibliotheek organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst waar je de andere reporters kunt ontmoeten en waar alle ruimte is om ideeën en kennis uit te wisselen. Uiteraard krijg je, als je regelmatig een bijdrage levert, ook een jaarabonnement op de Bibliotheek Midden-Brabant cadeau.

Solliciteren op de vacature van reporter
Voor meer informatie kun je terecht bij Jeske Boemaars. Ben je meteen enthousiast, reageer dan door je cv, motivatie en een voorbeeld van een recent, door jouw gemaakt, blog/artikel in te sturen naar vacature@bibliotheekmb.nl. Eind juni wordt een gezamenlijke kick-off gepland waar meer informatie verstrekt wordt, dus maak je interesse uiterlijk 15 juni kenbaar.