Nieuws - Communicatieprijs voor Bibliotheek Nieuwe Stijl

Reclamebureau Schwung en de Bibliotheek Midden-Brabant namen gisterenavond de Bonk in ontvangst voor de campagne Bibliotheek Nieuwe Stijl. Deze website is onderdeel van de campagne. De communicatieprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de meest effectieve en creatieve communicatiecampagne van Brabant. Schwung en de Bibliotheek wonnen de vakjuryprijs van de 20e editie. Ook het bureau Afdeling Online leverde een bijdrage aan het succes van de campagne.

Geen oubollige uitlener van boeken meer

De jury licht hun keuze toe: “Met labels als ‘de Kennismakerij’ en ‘places to bieb’ laat de bibliotheek zien veel meer te zijn dan een oubollige uitlener van boeken. De campagne is esthetisch fraai uitgewerkt en heeft een herkenbare grafische stijl. Een campagne met een ‘ziel’ en een heel slimme verankering. Niet alleen een campagne om de bibliotheek Nieuwe Stijl te promoten, maar een ware transformatie voor een organisatie die staat voor grote veranderingen in een nieuwe wereld. De eerste veelbelovende resultaten van de campagne zijn al zichtbaar.”

Kennis en verhalen delen

De campagne bestaat uit twee onderdelen. Met het label ‘places to bieb’ wil de Bibliotheek zichtbaar maken dat zij op veel meer plekken actief is zoals bijvoorbeeld op scholen, in wijkcentra, culturele centra, verzorgingstehuizen en op evenementen. Het tweede onderdeel is ‘de Kennismakerij’ waar de Bibliotheek op hele andere manieren dan door het uitlenen van boeken wordt vormgegeven. In de Kennismakerij wordt het creëren, delen en toegankelijk maken van kennis en verhalen georganiseerd en gestimuleerd. Aan de hand van een rijke collectie, maar ook door een podium te bieden en een werkplaats te creëren.

De Communicatieprijs Brabant wordt mogelijk gemaakt door Communicatieclub Bourgondië (CCB).

Met dank aan reclamebureau Schwung, Afdeling Online en onze reporters.