Zelfredzaam blijven door workshops voor senioren

Featured Video Play Icon

Samen met KBO ‘t Heike, Contour de Twern, Rode Kruis Tilburg en Wijkraad Koningshaven organiseerde de Bibliotheek Midden-Brabant een reeks workshops voor senioren. In deze reeks stonden thema’s als computergebruik, budgetteren, gezondheid, veiligheid en vervoer centraal. Programmamaker Desiree van Beurden: “De reden dat we dit als Bibliotheek organiseren, is omdat we het ontzettend belangrijk vinden dat mensen zelfredzaam zijn, maar ook zelfredzaam blijven. Zodat mensen de regie over hun eigen leven kunnen houden.”

Eén van de workshops in de reeks is een workshop over computergebruik. Wat ja, je kunt toch eigenlijk niet meer zonder digitale vaardigheden. De overheid, banken: allemaal gaan ze digitaal. Maar toch zijn nog steeds veel mensen, voornamelijk ouderen, digibeet. Naar aanleiding van de workshop over computergebruik besloot Els Donders zich in te schrijven voor een vervolgcursus – de Klik & Tik training – bij de Bibliotheek. “Het is misschien altijd een beetje gemakzucht geweest van mij – mijn man zorgt daar wel voor. Maar we zijn maar met z’n tweeën en er moest eens iets met mijn man gebeuren. Nee, ik wil het zelf.”

Zowel in Tilburg centrum als in Udenhout verzorgden de Bibliotheek en samenwerkingspartners een workshopreeks voor senioren. Houd de online agenda in de gaten voor het aanbod aan nieuwe workshops.