Whapp: hulpvragen oplossen door online met offline te combineren

Boodschappen halen, huiswerkbegeleiding of gewoon een kop koffie drinken: allemaal hulpvragen die voorbij komen in de app Whapp. Dit is de app van Wijzelf  die vraag en aanbod in de buurt met elkaar verbindt. De app ging als een van de eerste van start in de gemeente Waalwijk. Met succes: ongeveer 80 procent van de hulpvragen wordt opgelost. De Bibliotheek Waalwijk organiseert spreekuren over de app, zodat ook mensen die minder digitaal vaardig zijn er ook gebruik van kunnen maken.

Vrijwilligersmakelaar Patricia Baat is een van de drijvende krachten achter de app die twee jaar geleden is ontwikkeld. “Het doel van de app is om mensen met elkaar te verbinden en een match te maken. Je hebt ergens hulp bij nodig, plaatst je hulpvraag in de app en mensen in je omgeving krijgen een melding. De aanvragen zijn heel divers: soms zoeken mensen een taalmaatje, soms zoeken ze iemand die kan helpen met de tuin. Dit kunnen eenmalige vragen, maar ook structurele vragen zijn. We merken dat mensen graag willen helpen, want het grootste deel van de vragen wordt opgelost.”

Mensen op weg helpen met een spreekuur in de Bibliotheek

Maar niet iedereen is even handig met een app en daar kan de Bibliotheek bij helpen. Rianne de Bie, programmamaker Bibliotheek Waalwijk: “We kregen de vraag van de gemeente of we spreekuren rondom Whapp wilden organiseren. Uiteraard wilden we dat graag. De Bibliotheek is een laagdrempelige plek waar mensen voor een boek, bijeenkomst of activiteit, maar ook zomaar binnen wandelen en makkelijk in contact komen met Whapp.” Patricia legt uit waarom zo’n spreekuur belangrijk is. “We zien dat het toch vaak wat oudere mensen zijn die ergens hulp bij kunnen gebruiken. Maar laat dat nou net de generatie zijn die vaak minder digitaal vaardig is. Bij zo’n spreekuur leggen we ze uit hoe het werkt óf we dienen samen de hulpvraag in op de app.”

Met doorvragen een hulpvraag ontdekken

Patricia en Rianne merken tijdens de spreekuren dat mensen het moeilijk vinden om hulp te vragen. Patricia: “Mensen worden toch in verlegenheid gebracht en vinden het moeilijk om toe te geven dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken. Tijdens zo’n spreekuur ga ik in gesprek met mensen en ontdek ik meestal na een poosje waar ze nou écht naar op zoek zijn. Zo kwam er een meneer op een spreekuur die vertelde dat zijn vrouw was opgenomen in het verpleeghuis. Zonder zijn vrouw voelde hij zich erg eenzaam. Ik heb hem toen gekoppeld aan iemand die het leuk vond om regelmatig iets samen te ondernemen. Superfijn als we zo’n match kunnen maken. Het kan ook andersom gaan. Zo kwam er een keer een vrouw op het spreekuur die met pensioen was en graag vrijwilligerswerk wilde doen. Die heb ik vervolgens gekoppeld aan een oudere dame die iemand zocht om haar te helpen in de tuin. Dat vond zij hartstikke leuk om te doen en iemand anders is er enorm mee geholpen. Win-win!”

Verbinding leggen tussen mensen

Rianne van de Bibliotheek Waalwijk kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking. “Ik vind het mooi dat we als Bibliotheek met zo’n spreekuur verbinding kunnen leggen tussen mensen. Je merkt dat er behoefte aan is, al helemaal in deze tijd.” Rianne baalt dan ook erg dat door de lockdown de spreekuren tijdelijk afgelast zijn. “Het is juist de kracht dat we de online app combineren met een offline spreekuur. De mensen die de meeste hulp nodig hebben, kunnen we nu niet meer bereiken.” Rianne en Patricia hopen het spreekuur dan ook snel weer op te starten, zodra de deuren van de Bibliotheek weer open gaan.