De Bibliotheek als studieplek

Dagelijks wordt er in de Bibliotheek Goirle hard gestudeerd. Veel jongeren hebben in de Bibliotheek Goirle hun ideale leerplek gevonden. Wat maakt dat zij kiezen voor de Bibliotheek als studieplek?

Chris de Rooij (22), student Vastgoed en Makelaardij bij Fontys

“De reden dat ik graag in de Bibliotheek studeer is dat ik hier weinig afleiding heb en mijn tijd productief besteed. Omdat ik weinig tot niet aanwezig hoef te zijn op school, spendeer ik gemiddeld zo’n 20 à 30 uur per week in de Bibliotheek. Ik studeer overigens ook graag in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Naast de prettige werkplekken gebruik ik verder geen van de andere faciliteiten.

Suggesties voor verbetering van de werkplekken heb ik wel. Een afscheiding tussen de werkplekken en de Bibliotheek door middel van een deur zou fijn zijn. Soms zijn er namelijk evenementen in Jan van Besouw of is er vrij veel geluid in de Bibliotheek en dat kan de concentratie weg nemen. Wellicht zou het ook een mogelijkheid zijn om de werkplekken en de computers van elkaar te scheiden en een aparte stilteruimte te maken. Dat zou het voor mij echt helemaal de ideale studeerplek maken.

Maggie Giang (26), student Trade Management aan de Hogeschool Rotterdam

“De Bibliotheek is voor mij de perfecte werkplek om aan mijn afstudeerscriptie te werken. Ik merkte dat ik thuis niet fijn kon werken, omdat daar teveel afleidingen waren. Toen ben ik in de Bibliotheek gaan werken. Het is mijn streven om er drie á vier keer per week te studeren. Het is vlakbij huis en het is een rustige plek waar ik me goed kan concentreren.

Stefan Kolenberg (21), mbo-student Sport en Bewegen

“De Bibliotheek Goirle is vlakbij waar ik woon. Het is een lekker rustige werkplek waar weinig afleidingen op de loer liggen. Thuis raak ik sneller afgeleid door andere zaken; als ik hier studeer, blijf ik gefocust aan mijn opdracht werken. Gemiddeld ben ik per keer 4 tot 8 uur in de Bibliotheek. Ik maak dan alleen gebruik van de werkplek en de wifi. Ik weet ook niet of ik na mijn studie nog in de Bibliotheek zal komen. Misschien om een boek te lenen, maar ik weet eerlijk gezegd niet of ik die nog nodig heb na mijn opleiding.”

Anna-Diana (18), middelbare scholier

“Werken en leren in de Bibliotheek vind ik heel fijn, omdat het er rustig en stil is, waardoor ik me heel goed kan concentreren. Ik heb ook lekker veel ruimte op de werkplek om al mijn boeken open te leggen en mijn laptop neer te zetten. Het is ook heel prettig dat de internetverbinding zo goed is, zodat ik altijd dingen kan opzoeken op mijn laptop tijdens het studeren.

Gemiddeld denk ik dat ik zo’n 6 uur per week in de Bibliotheek studeer. Ik kom niet elke dag en de ene dag zit ik er al langer dan de andere. Als ik examens heb, zit ik hier vaak wel een hele middag en soms een groot deel van de avond. Dan ga ik tussendoor even thuis eten en studeer daarna nog tot sluitingstijd om 23.00 uur.

Meer informatie over de Bibliotheek als studie- en werkplek.