Media Ukkie Dagen: bieb-expert geeft tips over mediaopvoeding

Featured Video Play Icon

Bij jonge ouders leven veel vragen over mediagebruik van hun kinderen. Jolien Hesselberth, adviseur educatie voor kinderen van 0 tot 6 jaar: “Als Bibliotheek geven we advies aan ouders, zowel in onze vestigingen als op onze website en op onze Facebookpagina.” Tijdens de Media Ukkie Dagen, die plaatsvonden in april, gaf Jolien in vijf korte filmpjes een aantal praktische tips aan ouders. 

In de videoreeks staat per filmpje steeds één van de vijf onderdelen van een ‘mediabewuste’ opvoeding centraal: plezier, inhoud, veilig, balans en samen. De filmpjes bleken, samen met het bijbehorende artikel met tips over mediaopvoeding, een schot in de roos. De Bibliotheek Midden-Brabant bereikte hiermee 35.000 mensen. Doordat medewerkers de campagne ook onder de aandacht brachten van hun professionele netwerk, werden de tips bovendien ook gedeeld door kinderdagverblijven en consultatiebureaus.

De Media Ukkie Dagen zijn dit jaar van 29 maart tot en met 5 april 2019. Houd onze agenda en onze Facebook-pagina in de gaten voor alle activiteiten.