“De Bibliotheek denkt mee, helpt verder en verwijst door”

Als één van de eerste Bibliotheken in Nederland startte de Bibliotheek Midden-Brabant op 1 juli 2019 met een Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Kaatsheuvel. Hier kunnen mensen terecht met vragen over bijvoorbeeld het digitaal aanvragen van zorgtoeslag, het doen van belastingaangifte en het verlengen van het rijbewijs. Ook kunnen mensen met vragen binnen lopen bij een van de spreekuren op locatie, zoals in november bij de Voedselbank in Kaatsheuvel. Productmanager basisvaardigheden, Karlijn Vlaardingerbroek: “De Bibliotheek helpt verder, denkt mee en verwijst door. Zo is de Bibliotheek de wegwijzer van de samenleving.”

Het begin van een mooie samenwerking

Karlijn (links op de foto): “Landelijk zijn er steeds minder fysieke plekken waar mensen met vragen over de digitale overheid terecht kunnen. Een Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek sluit aan bij onze maatschappelijke functie. Hoe dichterbij de hulp, hoe lager de drempel.” Tijdens de aftrap laaggeletterdheid van de gemeente Loon op Zand kwam Karlijn in contact met Lenie Kemmeren (rechts op de foto), vrijwilliger bij de Voedselbank Kaatsheuvel. Daar ontstond het idee om een spreekuur op locatie te organiseren bij de Voedselbank. Karlijn: “Dat is mooi, want mensen op weg helpen in de digitale samenleving doet de Bibliotheek niet alleen, maar nadrukkelijk samen met verschillende partners in het netwerk, zoals bijvoorbeeld de gemeente, het Taalnetwerk en Stichting Lezen & Schrijven”.

“Dat doen we samen”

Collega van Lenie, voorzitter van de Voedselbank in Kaatsheuvel Esther van der Donk: “Als Voedselbank Kaatsheuvel helpen we mensen in hun ‘dagelijks brood’, maar uiteraard sluiten wij onze ogen niet voor eventueel andere problematieken zoals laaggeletterdheid. Mensen persoonlijk sterker maken en hun zelfredzaamheid vergroten dat doen we samen.” Vanuit dit gezamenlijk streven was tijdens twee uitgiftemomenten bij de Voedselbank een medewerker van de Bibliotheek aanwezig en konden mensen terecht met vragen. “Het afhaalmoment is een uiterst gunstig moment om met mensen in contact te komen, vertelt Lenie. Vrijwilligers van de Voedselbank attendeerden klanten op het spreekuur op locatie en gaven uitleg over het Informatiepunt. Karlijn: “De Bibliotheek is een laagdrempelige plek voor veel mensen, maar niet voor iedereen. Een spreekuur op locatie biedt hulp, nog dichterbij”.

Signaleren en doorverwijzen

Karlijn: “Doordat we elkaar kennen en weten wat we te bieden hebben kunnen we elkaar versterken op het gebied van basisvaardigheden. Esther vult aan: “Samenwerking heeft absoluut meerwaarde en is het investeren waard. Het is fantastisch dat wij zicht hebben in het hulpaanbod: cursussen en activiteiten in het brede netwerk. Lenie: “Het begint met het herkennen van laaggeletterdheid en hierover het gesprek aangaan. Daarom gaan een aantal vrijwilligers van de Voedselbank, naar aanleiding van deze samenwerking, de cursus: ‘signaleren en doorverwijzen’ volgen. Karlijn: “Iedereen moet mee kunnen doen in de digitale samenleving, door samen te werken helpen we elkaar.”

De Bibliotheek Midden-Brabant is samen met veertien andere Bibliotheken en acht overheidsorganisaties 1 juli 2019 gestart met de informatiepunten vanuit het project ‘Digitale Inclusie’. In 2020 en 2021 volgen 130 andere Bibliotheken. Meer informatie: http://www.bibliotheekmb.nl/informatiepunt.