Workshop GameDesign: jonge developers ontwerpen eigen game

Featured Video Play Icon

De eerste game ontwikkeld in ons nieuwe GameLab in de Bibliotheek LocHal is een feit: tijdens de 6-delige workshop GameDesign maakten deelnemers (9-11 jaar) hun eigen game MiniLab. De 6-delige workshop werd gegeven door game developer Maarten van Broekhoven.

Van Broekhoven begeleidde de deelnemers van tussen de 9 en 12 jaar oud bij het ontwikkelen van een eigen game. Tijdens de workshop vormden de deelnemers een team en leerden ze om allerlei rollen te vervullen in een game design team. Ze bedachten zelf een concept, tekenden de pixel art voor hun game, gingen aan de slag met programmeren en testten de game ten slotte ook zelf.

Eén van de deelnemers was Thomas (11) uit Waalwijk, een bedreven breakdancer. Hij ontdekte door de workshop de game developer in zichzelf: “Er komt zoveel kijken bij het maken van een game. Ik vond het heel leuk om te ontdekken hoe dat allemaal werkt. De volgende keer doe ik weer mee, want ik wil er nog beter in worden.”

Maarten van Broekhoven: “Thomas was erg enthousiast. Hij vond het heel complex af en toe, maar hij snapte ook wel heel goed wat ‘ie deed. Ik vind het knap dat hij op zijn leeftijd al zo goed de principes van game development begrijpt.”

In april start er een nieuwe reeks van de workshop ‘GameDesign’.
Kijk voor meer info en aanmelden in onze online agenda.