FuckUp Nights geen fuck up: terugblik op eerste edities

Featured Video Play Icon

Kijk je op Facebook, Instagram of LinkedIn, dan lijkt iedereen het fan-tas-tisch te doen in het leven. In de verhalen die mensen over zichzelf vertellen voeren successen doorgaans de boventoon. Maar hoe zit het nu echt? Tijdens de FuckUp Nights delen Tilburgers van elk pluimage hun grootste ‘faalverhalen’ met het publiek. Best eng, maar ook leerzaam. Bezoeker Aldo de Moor vindt dat dit hard nodig is: “We hebben het allemaal over authenticiteit, maar wat je hier ziet is laten zien wat dat echt betekent. Dat je als mens je successen mag vieren, maar dat je ook je kwetsbaarheden mag tonen.”

De FuckUp Nights worden wereldwijd in ongeveer 300 steden georganiseerd. Naan Eldering, programmamaker bij de Bibliotheek LocHal, nam het initiatief om Tilburg hieraan toe te voegen. Samen met Bank15 organiseerde hij in 2018 de eerste Tilburgse FuckUp Nights: één in onze eigen Kennismakerij en één bij Bank15. Beide edities waren volledig ‘uitverkocht’.

Het is de bedoeling dat er in totaal vier FuckUp Nights per jaar komen in Tilburg. Waarom het belangrijk is een podium te bieden aan deze ‘faalverhalen’? “Fouten maken hoort erbij”, vindt Naan Eldering.  “Als we in de toekomst op een positieve manier willen innoveren, moeten we op z’n minst accepteren dat we fouten maken. Wanneer we niet het risico durven te nemen om te falen, worden we heel voorzichtig en komen we niet vooruit. Ik denk dat we dan niet het beste en het mooiste uit het ondernemen halen.’’ (lees verder)

Wil je weten wanneer de volgende FuckUp Night is? Houd onze agenda in de gaten.