Schrijfateliers

Voor iedereen die graag schrijft en van anderen feedback wil krijgen op zijn of haar werk, zijn er de Schrijfateliers. In één van de zeven Schrijfateliers in de bibliotheken Berkel-Enschot, Wagnerplein (twee ateliers), Tilburg Centrum, Heyhoef, Oisterwijk en Waalwijk komen deelnemers regelmatig samen om aan hun (korte) verhaal, gedicht, blog of biografie te werken. Samen schrijven, elkaars werk lezen en feedback geven… daar  draait het om in de ateliers. Zo stimuleert men elkaar om verder te schrijven.

Regelmatig organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant lezingen en workshops voor de deelnemers. Af en toe schuift er een professional aan die zorgt voor de nodige inspiratie en worden er schrijfopdrachten uitgedeeld.

“Ik zag het in de krant en dacht, ik ga eens kijken, vond het wel eng. Maar wat blijkt, je kan je hier gewoon echt thuisvoelen!” Els

“Fijn om een club mensen om je heen te hebben die actief dezelfde passie willen delen en die je scherp houden” Jan

Foto zoekt tekst
Eén van de opdrachten die de deelnemers van de zevens Schrijfateliers ontvingen was ‘Foto zoekt tekst’. Iedereen ontving tien foto’s die Maartje Wortel maakte toen zij Writer in Residence was tijdens het Tilt-festival 2016. De leden van de zeven Schrijfateliers ontvingen tien foto’s die Maartje Wortel heeft gemaakt toen ze Writer in Residence was tijdens het Tilt-festival 2016. Op deze foto’s stonden meer of juist minder herkenbare plaatsen uit de stad Tilburg. Deelnemers kozen een foto die vertrekpunt was of inspiratiebron voor een korte tekst. Het maakte niet uit waarover men schreef of wat voor soort tekst (kort verhaal, gedicht, limerick, jeugdherinnering) dit was, als er maar een relatie was met het beeld.

Maartje Wortel koos drie inzendingen uit. De auteurs van deze teksten hebben hun werk tijdens het literaire programma bij ‘Boeken rond het Paleis (in de NWE Vorst) voorgelezen. De foto werd daarbij geprojecteerd. Alle inzendingen waren te bekijken in de bibliotheekvestigingen, via een digitale presentatie en online. Op deze manier deelde het publiek in de boeiende relatie tussen tekst en beeld. En… de auteurs kregen de kans hun talent te tonen.