Videogames maken of een robot bouwen

code coderdojo

Programmeren moeilijk? Coderen iets voor whizzkids? Het tegendeel werd bewezen tijdens de eerste CoderDojo’s in de Bibliotheken Goirle, Tilburg Centrum en Waalwijk en op de universiteit. Deze eerste Dojo’s (een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant en Tilburg University) waren een doorslaand succes. Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 5 en 17 jaar, op een hele laagdrempelige manier programmeren. Ze bouwen websites, ontwikkelen apps, maken programma’s en games en nog veel meer.

Boven Alles: Wees Cool!

Tijdens de Dojo’s is altijd sfeer goed. Je proeft het enthousiasme en de wil om te leren was voelbaar. Naast de vrijwilligers, die de deelnemers bij elke Dojo begeleiden, helpen de kinderen ook elkaar (daar waar mogelijk). Helemaal in lijn met het credo van de internationale CoderDojo organisatie. Deze luidt: Boven Alles: Wees Cool! Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

In 2017 zetten we de CoderDojo’s voort!