Groep ‘Children for the Future’ adviseert Rutte

Featured Video Play Icon

“Kom met je ideeën!” Zo klonk Ruttes oproep aan jongeren eind mei. Tien Brabantse kinderen gingen de uitdaging aan: ze deden mee aan 6 zondagochtendworkshops Children for the Future. Tijdens deze workshops in de Bibliotheek LocHal doken de kinderen (9-12 jaar) in een aantal grote vragen die de coronacrisis heeft losgemaakt. Hoe weeg je gezondheid af tegen privacy? Wat verandert er in de financiële verhoudingen tussen mensen? Hoe ga je met elkaar om in een anderhalvemetersamenleving? 

Het leek ook bijna een persconferentie, de middag waarop de kinderen hun ideeën deelden met burgemeester Weterings. Met de camera’s op zich gericht, presenteerden ze hun adviezen:

De reactie van burgemeester Weterings zie je in de video hierboven. Hij nam de adviezen mee naar Den Haag, om ze te overhandigen aan minister Grapperhaus:

‘Children for the Future’ is een project van de Bibliotheek Midden-Brabant, in samenwerking met Tilburg University Junior, Contour de Twern, Het Zuidelijk Toneel, Rabobank en Switch.