BoekStart coach op het consultatiebureau

Featured Video Play Icon

“Een kind leert nooit meer zoveel woorden als in de eerste drie jaar van zijn leven. Gebruik je die jaren niet goed, dan is er meteen een achterstand. Het is dus erg belangrijk dat ouders beseffen dat zij een grote rol hebben in de taalontwikkeling van hun kind”, aldus jeugdverpleegkundige Bernadette Rijpert.

Om spelenderwijs te laten zien hoe leuk én stimulerend het is om al met de allerjongste een boekje te lezen, krijgen steeds meer consultatiebureaus in Midden-Brabant wekelijks bezoek van een BoekStart coach. In Waalwijk, Waspik, Loon op Zand, Kaatsheuvel en twee locaties in Tilburg (Kruispunt en Hoefstraat) draait het project al iets langer, sinds voorjaar 2018 is de BoekStart coach ook te vinden in Goirle en Hilvarenbeek.

De BoekStart coach is een leesconsulent van de Bibliotheek Midden-Brabant. De coach komt niet alleen gezellig voorlezen, maar geeft ook voorleestips en gaat met ouders in gesprek over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling in relatie tot taalontwikkeling. Dit om ouders zich er bewust van te maken, dat zij een belangrijke rol hebben in de taalontwikkeling van hun kind.

Video: Manon de Boer