Inspiratiepodium Bij de Tijd: Samen ‘bibliotheken’ in het café

Het café is van oudsher een ontmoetingsplek, een tweede huiskamer, die de Bibliotheek Oisterwijk nu ook als zodanig gebruikt. In Café De Tijd vonden in 2017 de eerste twee edities plaats van een uniek inspiratiepodium waar wetenschap, kunst, cultuur en (lokale) politiek elkaar op informele wijze ontmoetten. Tijdens deze verrassende avonden deelden Oisterwijkers vol passie hun kennis met het publiek, dat zonder twijfel verrijkt huiswaarts keerde.

Wat het inspiratiepodium Bij de Tijd zo bijzonder maakt, is dat het thema van de avond zeer breed en verrassend wordt ingevuld. Zo was tijdens de eerste editie over ‘Groei’ opruimmotivator Claudy Voskens één van de sprekers, die uitlegde dat ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. Boswachter Frans Kapteijns vertelde over groei in de natuur.

Beide edities van het inspiratiepodium waren een groot succes. Zowel in bezoekersaantallen, als in reacties uit het publiek. Een kleine bloemlezing:
“Ga zo door! We kunnen het gebruiken hier in Oisterwijk, wat frisse vernieuwing.”
“Leuke, inspirerende avond, in sfeervolle ambiance.”
“Graag vaker, eens per maand.”
“Gevarieerd programma en sprekers”
“Leuk, een gemêleerd publiek en verrassend veel mannen aanwezig (voor biebpubliek;)
“Hopelijk volgen er nog veel meer!”

Kennis en verhalen delen

Het inspiratiepodium Bij de Tijd is een initiatief van de Bibliotheek Oisterwijk. Programmamaker Gonneke Zoutendijk: “De Bibliotheek deelt graag kennis en verhalen. Waar kunnen we dat beter doen dan in een gezellig café? En wat is er nu mooier dan iemand uit je eigen dorp vol passie te horen vertellen en daardoor zelf geïnspireerd te raken?”

Inspiratiepodium Bij de Tijd vindt plaats in het voorjaar en het najaar. Kijk voor actuele data in onze online agenda.