De bibliotheek is overal

Een kameleontische bibliotheek met een tijdelijke collectie die kleurt bij de omgeving, het publiek en het evenement: dát is de Pop-up Bibliotheek. Die stond bijvoorbeeld in de Sint Jans Onthoofdingkerk in Loon op Zand, en bij het Kiwanis Kinder Oogstfeest op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Bij de eerste Human Library op de Universiteit Tilburg was de bibliotheek ook te vinden en tijdens het Midzomerfestival in Goirle vierden we samen een Pop-up feestje. Ook was er een succesvolle samenwerking met een tijdelijke collectie in Pathé Cinema rond een serie boekverfilmingen.

Daarnaast stond de Pop-up bibliotheek bij cultureel centrum Atelier Winterdijk, in het Huis van Waalwijk bij de expositie over de Langstraatspoorlijn en in theater De Leest tijdens de Kidsdag. Op verzoek van Contour de Twern kwam de Pop-up naar Balade, met een collectie speciaal gericht op Prisma-cliënten en leerlingen van de Internationale Schakelklas.En tijdens het Wandelparkfestijn ‘Groen doet goed’ werd er voorgelezen, en was er in het Parkpaviljoen een Pop-up ingericht met boeken rond tuinieren, zelf groente verbouwen en gezond eten en drinken.

Op deze manier is er met ontzettend veel mensen gesproken over de bibliotheek ‘nieuwe stijl’ en was men verrast over de vele activiteiten die we organiseren.

*Voor een impressie van de Pop-up Bibliotheek tijdens festival Mundial: http://mestmag.nl/bibliotheken/de-apothekers-van-de-pop-up-bibliotheek

*Meer Pop-Up in DURF! http://www.cubiss.nl/sites/default/files/bestanden/kennisbank/PUBLICATIE%20DURF%20POP%20UP%20-%202014.pdf