selecteer één van de onderdelen
selecteer één of meer onderdelen
  • Bibliotheek Tilburg Centrum
  • Clarissenkapel
  • Theater De NWE Vorst
  • Deprez Gebouw
  • Café de Tijd
  • Digilab (de Bibliotheek Tilburg Centrum)
  • Kaldi Tilburg
  • Gebouw 84
  • Paradox
  • de Bibliotheek Tilburg Centrum en Waalwijk
  • de Bibliotheek Berkel-Enschot (13-15 uur), Wagnerplein (13-15 uur), Heyhoef (14-16 uur) en Goirle (14-16 uur)
  • de Bibliotheken Tilburg Centrum, Waalwijk en Goirle

Activiteiten | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

Evenementen worden geladen

Science Improv Jam: Het woord ‘Hè’

Is het woord ‘hè’ dat Brabanders vaak gebruiken als ze iets niet goed hebben gehoord een wereldwijd verschijnsel? In 2015 leverde het taalonderzoek dat Mark Dingemanse en zijn team deden hen de Ig Nobelprijs op, de grappige tegenhanger van de officiële Nobelprijzen die in het leven is geroepen om wetenschap toegankelijker te maken. In de Science Improv Jam volg je een minicollege van Dingemanse, gevolgd door een hilarische improvisatieshow rondom dit tweeletterwoord.

Science Stories
De Science Improv Jam combineert Science Stories, zoals je die misschien kent van de programmering van de Kennismakerij tijdens Festival Mundial 2017 en 2018, met improvisatietheater. Een Science Story wordt gekenmerkt door een korte presentatie over een bijzonder verhaal of van een grappig, onverwacht of ietwat vreemd onderwerp uit de wetenschap. En de improvisatie-acteurs die aan de haal gaan met het onderwerp komen uit de Tilburgse improvisatie-community, die in de Tilburg Improv Jam al vaker samenkwam op het podium in de bieb.

Toegang
Tickets zijn gratis, maar reserveer vooraf door een mail te sturen aan kennismakerij@bibliotheekmb.nl. En zoals een jam betaamt, kan het publiek bij sommige scènes meespelen in de geïmproviseerde sketches. Laat bij je reservering alvast weten als je het leuk vindt om mee te improviseren.

Meer?
De eerste Science Improv Jam staat in de agenda van oktober. Het onderzoekt de verkeerspsychologie van duurzaam op reis gaan. Lees er meer over op deze pagina.