selecteer één van de onderdelen
selecteer één of meer onderdelen
  • Café de Tijd
  • Digilab (de Bibliotheek Tilburg Centrum)
  • Kaldi Tilburg
  • Gebouw 84
  • Paradox
  • de Bibliotheek Tilburg Centrum en Waalwijk
  • de Bibliotheek Berkel-Enschot (13-15 uur), Wagnerplein (13-15 uur), Heyhoef (14-16 uur) en Goirle (14-16 uur)
  • de Bibliotheken Tilburg Centrum, Waalwijk en Goirle

Activiteiten | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

Evenementen worden geladen

ROUND 1 Gaming & Game Design

Doe mee aan workshops waarin je zelf aan de slag gaat met 8-bit game level design, pixel art, voxel art en Gameboy muziek. Maak je eigen ‘analoge’ card game of eigen miniaturen voor tabletop game Warhammer 40K. Bezoek de Tegenlicht meetup ‘All in the Game’ en discussieer mee over gamen en gameverslaving. Battle mee in het Warcraft 3 Tournament (LAN party) en geniet van verschillende live shows op de Chiptune dance night. Alle onderdelen van het event zijn gratis toegankelijk, voor nerds en noobs!

– Vrijdag 10 t/m zondag 19 november –
Retro game console expositie
In het kader van ROUND 1 kan je in de Bibliotheek Tilburg Centrum een bijzondere game console expositie vinden met daarin een aantal van de oudste en meest exclusieve game consoles uit de computer game geschiedenis.
Locatie: Bibliotheek Tilburg Centrum
Tijd: Te bezoeken tijdens reguliere openingstijden

–  Vrijdag 17 november –
Tegenlicht meetup “All in the Game” over gaming en gameverslaving
Gamen is het populairste tijdverdrijf van de 21ste eeuw. Wat is de aantrekkingskracht van de wereld achter het scherm? Hoe verhoudt onze echte identiteit zich tot onze virtuele? Kan de echte wereld straks nog op tegen de verleiding van games? Wat gebeurt er als gamen geen spel meer is, maar een verslaving wordt? Deze vragen gaan we onderzoeken tijdens de Tegenlicht Meetup ‘All in the Game’ (lees meer).
Locatie: Kennismakerij
Tijd: 19:30-22:00

– Zaterdag 18 november –
Workshop Gameboy music [VOL]
Deze workshop door Chiptune artiest RoccoW zit helaas al vol, maar je kunt nog wél naar de aansluitende Chiptune Party, met een showcase van de workshopdeelnemers en live shows van oa. RoccoW en Sugarpunch! Voor meer info, zie hieronder bij ‘Chiptune Party’.

Locatie workshop: Ladybird Skatecafé
Tijd workshop: 15:00 uur tot 19:00 uur (incl. pizza en drinken)

Workshop Card game design – Graag vooraf aanmelden
Aerjen Tamminga van Aerjen Games leert je hoe je jouw eigen kaartspel kan ontwerpen. Wat komt er kijken bij het ontwerp? Denk aan thematiek, spelregels, spel balans en playtesting. Materiaal is aanwezig. Alles wat je nodig hebt is een open mind en liefde voor kaartspellen!
Locatie: Bibliotheek Tilburg Centrum
Tijd: 11:00 uur tot 16:00 uur (incl. lunch en drinken)
Aanmelden: meld je hier aan

Workshop Warhammer 40K tabletop game
Games Workshop stalt voor jullie een gave wereld uit waar je leert over de Warhammer games, het schilderen van modellen en het vormgeven van je wereld. Materiaal is aanwezig, maar neem gerust je eigen modellen mee!
Tijd: Open inloop tussen 11:00 uur tot 17:00 uur

Warcraft 3 Tournament (LAN Party) – Graag vooraf aanmelden
Er is ruimte voor meer dan 15 deelnemers. PC’s en game licentie zijn aanwezig. Je kan spelen in 3 leagues: n00b, casual of 1337.
Locatie: Kennismakerij
Start: 12:00 uur (incl. pizza en drinken)
Aanmelden: meld je hier aan

Chiptune Party
Met showcase van workshop deelnemers, liveshows van RoccoW (bekend van Eindbaas) en Sugarpunch! (aka Neurobit / Rioteer) en 8-bit dj-sets.
Locatie: Ladybird Skatecafé
Tijd: 21:00 uur tot 01:00 uur

– Zondag 19 november –
Workshop 8-bit level design
Leer hoe je 8-bit levels ontwerpt die je direct kan spelen! Daarnaast leer je werken met pixel art voor de vormgeving van je level en game characters.
Locatie: Bibliotheek Tilburg Centrum (Digilab)
Tijd: Open inloop tussen 13:00 uur tot 17:00 uur

Workshop pixel art en voxel art
Lage resolutie; gave resultaten! Leer hoe je snel en gemakkelijk met pixels of voxels je eigen kunstwerken kan maken. Van dieren tot landschappen tot portretten of abstracte schilderijen, het kan allemaal dus zet je fantasie aan het werk!
Locatie: Bibliotheek Tilburg Centrum (Digilab)
Tijd: Open inloop tussen 13:00 uur tot 17:00 uur