selecteer één van de onderdelen
selecteer één of meer onderdelen
  • BANK15
  • de Bibliotheek LocHal
  • Bibliotheek Tilburg Centrum
  • Clarissenkapel
  • Theater De NWE Vorst
  • Deprez Gebouw
  • Café de Tijd
  • Digilab (de Bibliotheek Tilburg Centrum)
  • Kaldi Tilburg
  • Gebouw 84
  • Paradox
  • de Bibliotheek Tilburg Centrum en Waalwijk
  • de Bibliotheek Berkel-Enschot (13-15 uur), Wagnerplein (13-15 uur), Heyhoef (14-16 uur) en Goirle (14-16 uur)
  • de Bibliotheken Tilburg Centrum, Waalwijk en Goirle

Activiteiten | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

Evenementen worden geladen

Kenniskans: Schrijfcollege Fikry El Azzouzi

Geïnteresseerd in schrijven? En wil je daarover meer horen van echte vakmensen? Kom dan naar het KennisKans-college van Fikry El Azzouzi op dinsdag 25 september.

Over het schrijfcollege
Tijdens het schrijfcollege vertelt El Azzouzi over hoe zijn ideeën ontstaan, over het schrijfproces en hij geeft schrijftips. Het is ook mogelijk vragen te stellen aan de auteur. El Azzouzi schrijft columns, onder andere voor ‘De Morgen’ en ‘De Standaard’, theaterstukken en romans. Zijn debuutroman ‘Het Schapenfeest’ werd lovend ontvangen, en met ‘Drarrie in de nacht’ en ‘Alleen zij’ maakte hij hier een trilogie van. Kenmerkend in zijn teksten zijn de rake dialogen en de humoristische manier waarop hij maatschappelijke kwesties aan de kaak stelt.

Writer in Residence!
Elk jaar nodigt Tilt een schrijver uit om in Tilburg te verblijven. Deze Writer in Residence heeft verschillende ontmoetingen, dwaalt door de stad, zoekt naar de Tilburgse ziel en doet daarvan verslag in een publicatie. In 2018 is Fikry de Writer in Residence! Tijdens zijn residentie geeft hij onder andere dit college bij KennisKans.

Wat is KennisKans?
Door middel van KennisKans worden bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties uitgedaagd om hun kennis te delen met de inwoners van Tilburg en omgeving. Zo kunnen geïnteresseerden gratis deelnemen aan bestaande, interne kennistrajecten die worden opengesteld aan een algemeen publiek. Vanuit de gedachte van een leven lang leren en van een hedendaagse economie waarin kennisdelen steeds belangrijker wordt.

Praktische informatie
Je bent welkom op dinsdag 25 september om 14:00 in de Kennismakerij. Aanmelden kan tot en met 20 september via LilySpaan@bibliotheekmb.nl o.v.v. KennisKans Schrijfcollege El Azzouzi. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

– Fotograaf: Jef van Eynde –